СДЦЗ Хокеј

Nema šale sa hokejašima Crvene zvezde, trijumf na penale u Segedinu protiv Tise Volan

Izvor: www.mojacrvenazvezda.net

Hokejaši Crvene zvezde slavili su u 15. kolu šampionata Srbije na gostovanju protiv trećeplasirane Tise Volan u Segedinu rezultatom 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1) boljim izvođenjem penala, pošto je posle 60 minuta i dodatnog perioda igre bilo nerešeno 2:2. Gol odluke postigao je češki internacionalac Petr Janasek.

Susret u Segedinu počeo je sa 15 minuta zakašnjenja jer su crveno-beli kasno stigli u Mađarsku, ali im to očigledno nije mnogo smetalo da pruže odličnu partiju protiv kvalitetnog protivnika. Prva trećina prošla je bez pogodaka, a na golu gostiju iz Beograda tokom cele utakmice odlično je branio slovački čuvar mreže Peter Hričina. Pojačanja su još jednom donela prevagu Zvezdi, jer su pored Hričine vrlo zapaženi bili Robert Sabadoš, Danijel Vosika, Dominik Plavšić, Marijan Mikuš i Petr Janasek, tako da je uprava kluba napravila pun pogodak angažovanjem ovih šest hokejaša usred sezone.

Domaći tim je stigao do vođstva u 26. minutu pogotkom Marka Bošnjaka, kome je asistirao Hunor Štrenk. Međutim, crveno-beli nisu više tako ranjiv rival, kao što je bio slučaj na početku takmičenja prilikom gostovanja u ovom gradu, pa su uzvratili golom reprezentativca Srbije Dominika Plavšića u 35. minutu, a asistent je bio 21-godišnji slovački internacionalac Marijan Mikuš.

Dugo nakon toga se nisu zatresle mreže, ali je bilo uzbuđenja na obe strane. Tisa Volan je drugi put povela u 53. minutu. Akciju su kreirali David Varga i Hunor Štrenk, a pak je sproveo u mrežu Andraš Ambruš. Gledaoci u segedinskoj dvorani nisu ni slutili kakvu im završnicu spremaju gosti iz Beograda. U samom finišu na oko minut i po pre isteka vremena crveno-beli stižu do izjednačenja pogotkom Čeha Danijela Vosike, a asistirao mu je Slovak Marijan Mikuš.

U dodatnom periodu nije bilo pogodaka, a čuvari mreže oba tima bili su nesavladivi i u penal seriji sve do pogotka Čeha Petra Janaseka, što je bilo dovoljno za trijumf Crvene zvezde koja se u Beograd vraća pevajući sa dva boda koja mogu biti presudna za plasman u plej-of.

Tisa Volan – Crvena zvezda 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1)

Segedin – Dvorana: “Segedi Mujegpalja“. Gledalaca: 600. Glavni sudija: David Perduv. Pomoćne sudije: Tibor i Đorđe Fazekaš. Strelci i asistenti: 1:0 Bošnjak (Štrenk) 25:36, 1:1 Plavšić (Mikuš) 34:23, 2:1 Ambruš (Varga, Štrenk) 52:51, 2:2 Vosika (Mikuš) 58:25, 2:3 Janasek (penal serija).

Tisa Volan: Seke, Balaž, Bontovič, Sabo, Šelin, Eđed, Borbaš, Varga (0+1), Fulop, Bošnjak (1+0), Štrenk (0+2), Ambruš (1+0), Vig, Molnar, Nađ, Papa, Major.

Crvena zvezda: Hričina, Janićijević, Janasek, Sabadoš, Dabetić, Đorđević, Mikuš (0+2), N. Stojanović, Rus, A. Jovanović, S. Gačić, Vujinović, Požar, M. Protić, V. Danon, Vosika (1+0), Plavšić (1+0), Isaković, U. Stojanović.

Crveno-beli su za vrlo kratko vreme sakupili pet bodova i nalaze se na četvrtom mestu koje vodi u plej-of sa tri boda više u odnosu na ekipu Viteza. Tisa Volan je treća sa 14 bodova, drugi je Beostar sa 17, a prvi Partizan sa 22 boda. Sledeću utakmicu Zvezda igra već 18. februara, kada gostuje protiv drugoplasiranog Beostara od 17 časova i 15 minuta.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама