Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda dočekuje Cedevitu, Jović I Dangubić spremni za Niš

Autor: CZBG

U ponedeljak, košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu zagrebačke Cedevite u okviru 22. kola regionalne ABA lige. Biće ovo lepa prilika da naši košarkaši zabeleže još jednu pobedu i tako potvrde da su trenutno najbolja ekipa regionalne lige. Ipak, ni Cedevita u Beograd ne dolazi bez želje za pobedom. Pre svega, zagrepčani moraju osigurati treću poziciju, a sigurni smo i da žele učiniti sve kako bi naneli prvi poraz našim momcima na domaćem terenu (što se tiče ABA lige).

Foto: mondo.rs
Foto: mondo.rs

Verujemo da nas čeka lepa košarkaška predstava jer sastavi obe ekipe upućuju na to. Gosti u svojim redovima imaju iskusne igrače poput Ukića, Tomasa, Gordića, Baraća, Delaša, Pilepića i Bilana, a sa klupe ih predvodi iskusni hrvatski stručnjak Jasmin Repeša.

Ekipa Cedevite u ABA ligi prosečno postiže 76,7 poena (54,2% za 2 poena, 32,5% za 3 i 67,7 za 1). Što se tiče skokova, prosečno imaju 22,6 defanzivnih i 10,9 ofanzivnih. Ukupno imaju 368 asistenicja ili 17,5 po meču. Gube 13 lopti po meču, a osvajaju 6,7.

Što se tiče naše ekipe, Zvezda prosečno postiže 83,3 poena po meču (55,9% za 2, 35,2% za 3 i 73,6% za 1), ima 26 defanzivnih i 10 ofanzivnih skokova, te 19 asistencija. Zvezda prosečno gubi 14,1 loptu po meču, a osvaja ih 8.

Prvi meč u Zagrebu završio je pobedom crveno belih rezultatom 88:87.

Evo šta o predstojećem meču sa Cedevitom kaže Zvezdin trener Dejan Radonjić.

“Posle duela u Grčkoj protiv Panatinaikosa postoji žal što nismo slavili i napravili podvig u Atini. Od minus 22 došli smo do vođstva od 5 poena, ali nismo uspeli da napravimo veliko iznenađenje. Ekipa je uložila velikin trud, pa će ta ogromna potrošnja koju smo imali protiv Panatinaikosa sada biti opterećenje pred duel sa Cedevitom.

U meč protiv Cedeveite ulazimo fizički veoma potrošeni, ali ne samo zbog tog duela sa Panatinaikosom već zbog serije teških mečeva koje smo imali u poslednje vreme. Stefan Jović i Nemanja Dangubič još nisu odradili treninge sa ekipom, a tek na dan utakmice ćemo videti da li i koliko možemo da računamo na njih. Bilo bi jako bitno da ih bar minimalno uključimo u predstojećem duel.

Cedevita je izuzetno kvalitetna, sa Baraćem su dodatno pojačali centarsku liniju gde odlične partije tokom cele sezone pruža i Miro Bilan. Povratak Tomasa je veoma značajan za njih, a treba istaći da su napravili dobar rezultat u Evrokupu plasmanom u osminu finala. To je jako dobar tim i znamo da nas čeka težak meč. Želimo da odigramo dobru utakmicu i da na taj način napravimo pravu uvertiru pred Kup Radivoja Koraća.

Želimo da zabeležimo još jednu pobedu i da u dobrom raspoloženju sačekamo početak borbi za prvi trofej u sezoni. Za sve to nam je potrebna pomoć navijača kako bismo ostvarili te ciljeve. Zato ih pozivam da u što većem broju dođu u Pionir i svojom energijom pomognu ekipi.”

Osvrnuo se trener Radonjić i na povređene Jovića i Dangubića.

“Situacija je mnogo bolja kod obojice igrača, samo je pitanje trenutka kada će se priključti. Želimo da budu potpuno zdravi i što spremniji u narednom periodu. Možda smo mogli i da rizikujemo u Atini, ali to bi imalo kontraefekat. Nadam se da će ekipa uskoro biti kompletna, a da li će to biti već protiv Cedevite videćemo. Ono što je sigurno je da će za Kup Jović i Dangubić biti 100 odsto spremni.”

Utakmica protiv Cedevite igra se u ponedeljak od 20:30 u hali Pionir. Prenos utakmice možete da gledate na kanalima Sport Kluba.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama