Fudbal Fudbal/Vesti

Zvezda – Bate Borisov 2:1 (1:1) (izveštaj i video)

Autor: CZBG

U poslednjoj utakmici na pripremama u Antaliji fudbaleri Zvezde su savladali beloruskog šampiona i učesnika Lige šampiona ekipu Bate Borisova rezultatom 2:1. Na ovoj utakmici je ponovo promenjen kapiten, pa je traka sa ruke Darka Lazovića ovaj put stigla do golmana Rajkovića.

Već u 10. minutu beloruski fudbaleri dolaze u vodstvo, nakon kornera stvorila se gužva, a najspretniji je bio Rodionov za vodstvo svoje ekipe.

Zvezda se vrlo brzo konsoliduje i već u 13. minutu Parker, nakon centaršuta Lazovića sa desne strane, glavom postiže pogodak i izjednačava rezultat na 1:1. Do kraja poluvremena ponovo prvo Rodionov stavlja na muke Rajkovića, potom su fudbaleri Batea pogodili i stativu udarcem sa dvadesetak metara. Sa druge strane pokušavali Gavrić, čiji je šut završio preko gola, a vrlo dobru priliku propustio je ponovo Parker, nakon asistencije Savićevića, lopta je otišlja tik pored gola.

U drugom poluvremenu, u 50 minutu Parker koristi veliku grešku golmana Šorokova koji prilikom ispucavanja pogađa Gavrića, a odbitak Parker posprema u praznu mrežu. U 52. minutu mladi Ristić menja povređenog Bosančića, a upravo on je u nekoliko navrata opasno ugrožavao gol Borisova, da bi u 66. minutu iz slobodnog udarca pogodio stativu. Pokušao je i Gavrić sa distance, no njegov udarac brani Šorokov. Pokušavali su i bekoruski fudbaleri, a najbliže golu su bili kada je Rajković paradom zaustavio udarac nakon”slobodnjaka”.

Rajković – Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković – Kovačević – Bosančić (od 52. Ristić), Savićević, Gavrić, Lazović – Parker (od 79. Orlandić). 

[youtube id=”iFSWOIiZims”]

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama