Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Falilo je samo malo…

Autor: CZBG

Gostovala je naša Zvezda večeras u Atini i odigrala jednu veoma dobru utakmicu u kojoj je tako malo falilo da se Zvezda vrati kući pevajući. Na žalost svih njenih navijača, doživela je poraz. Panatinaikos – Crvena zvezda 74:69 (26:6, 11:23, 15:22, 22:18).

Foto: euroleague.net
Foto: euroleague.net

Početak utakmice nije davao nikakve naznake da će naši momci imati i promil šanse za pobedom. Srljali su svi redom iz greške u grešku, davali protivniku lopte u ruke, a šuta nije bilo ni za leka. U takvoj situaciji igrači Panatinaikosa su se dobro snašli, iskoristili sve greške naših igrača i završili prvu četvrtinu sa ogromnih 20 razlike (26:6).

Kada su verovatno svi zaljubljenici u crveno bele boje pomislili kako će se u Atini desiti prava katastrofa, u drugoj četvrtini košarkaši Zvezde zbijaju redove, počinju da igraju čvršću odbranu i rezultat toga je smanjenje ogromne prednosti domaćih na samo 8 poena (37:29).

U trećoj četvrtini domaćini ponovno povećavaju svoje vodstvo na 13 razlike, ali košarkaši Zvezde ponovno počinju da igraju mnogo čvršće i uz odlične role Marjanovića i Dženkinsa dovode utakmicu u totalni egal. Nisu domaćini ni slutili, a ni verovali da naši momci imaju dovoljno mentalne snage da se vrate u ovaj meč, i to ima se počelo osvećivati.

I u poslednjoj četvrtini igrači Zvezde nisu imali nameru da stanu, što je dovelo da su koševima Lazića i Kalinića za 2, te Dženkinsa za 3 prešli u vodstvo 60:65. Imala je Zvezda u tim trenutcima i loptu u svom posedu, ali ona nakon šuta Vilijamsa bukvalno izlazi iz obruča,a domaćini tada uspevaju da naprave preokret i ponovno povedu.

Pokušali su naši igrači na čelu sa trenerom Radonjićem da učine sve kako bi izbegli poraz. U našem poslednjem napadu (na +3 za domaćina), Vilijams je uzeo loptu i šutirao za 3 poena ali nažalost lopta pogađa obruč, odbija se u ruke domaćih košarkaša koji u kontranapadu postižu poene za konačnih 74:69.

I pored ovog poraza, možemo slobodno reći da su (sem prve četvrtine) igrači Zvezde odigrali jednu odličnu utakmicu u kojoj su pokazali karakter. Nadamo se da će već u sledećim utakmicama, a posebno u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige, sve doći na svoje mesto i da će se ovakav pristup isplatiti i doneti željene rezultate.

Zvezda: Vilijams 10, Rebić, Dangubić, Mitrović 8 (9 skokova), Lazić 2, Blažič 2, Kalinić 2, Marjanović 17 (8/8 za 2 poena, 10 skokova), Tejić 7, Dženkins 17, Jović, Cirbes 4 (9 skokova).

Galeriju slika možete pogledati OVDE.

[youtube id=”rTgO7JIk0ho”]

Skoči na traku sa alatkama