СДЦЗ Хокеј

Zvezda trijumfovala protiv Viteza

Izvor: Moja Crvena zvezda

Hokejaši Crvene zvezde savladali su ekipu Viteza u zaostaloj utakmici trećeg kola šampionata Srbije. Crveno-beli su slavili u beogradskoj ledenoj dvorani “Pionir“ rezultatom 6:1 (3:0, 2:0, 1:1) i probili se na četvrto mesto koje garantuje nastup u plej-ofu.

tisza_volan_zvezda_mj-_DSC8643-e1423711835980-670x300

Zvezda je ove sezone savladala ekipu NS Starsa, ali je ta pobeda izbrisana zbog odustajanja novosadskog tima od takmičenja, tako da su ovo bili prvi bodovi u sezoni za nekadašnjeg petostrukog šampiona i pobednika Kupa. Klub su u međuvremenu pojačali reprezentativci Srbije Dominik Plavšić i Robert Sabadoš, Česi Danijel Vosika i Petr Janasek i Slovaci Marijan Mikuš i golman Peter Hričina, što je već u ovom meču dalo rezultate, jer su se pojačanja pokazala kao ključni faktori u trijumfu protiv rivala za četvrto mesto.

Zvezda je od starta krenula vrlo motivisano i već u trećem minutu Viktor Danon donosi prednost domaćem sastavu, da bi vođstvo duplirao Marijan Mikuš na asistenciju Roberta Sabadoša u šestom minutu. Sabadoš je bio u glavnoj ulozi i devet minuta kasnije, kada je na dodavanje Marka Protića pogodio mrežu za velikih 3:0, što je bio konačan rezultat posle prve trećine.

Nakon toga dugo nije viđen pogodak, jer su čuvari mreže oba tima bili na visini zadatka. Zvezdin novajlija iz Slovačke, 32- godišnji Peter Hričina, nanizao je 25 odbrana na meču, a čuvar mreže Viteza, Aleksandar Fat, zaustavio se na 29 uspešnih intervencija. Najiskusniji hokejaš Crvene Zvezde, Nenad Milinković, koji će narednog meseca proslaviti 41. rođendan, povisio je u 36. minutu na 4:0 posle dodavanja Alekse Jovanovića, a samo tri minuta kasnije, mladi Marijan Mikuš koristi asistenciju Roberta Sabadoša i donosi nedostižnu prednost Zvezdi od 5:0 posle druge deonice. Milinković nije bio najstariji igrač na ovom susretu, jer su u sastavu Viteza bili 45-godišnji Igor Trifunović i Goran Radović, koji će u aprilu proslaviti 53. rođendan. Sabadoš je sa golom i dve asistencije bio među najzapaženijim igračima u pobedničkom timu, u Zvezdi je već igrao u sezoni 2010/11, a stigao je iz mađarske Tise Volan, dok je Mikuš prošle sezone igrao za Banjsku Bistricu iz Slovačke.

Ekipa Viteza je postigla počasni pogodak u 41. minutu preko Bojana Jankovića, a konačan rezultat postavio je mladi hokejaš crveno-belih Vladimir Đaković u 53. minutu. Nema sumnje da će crveno-beli, kada se budu još malo uigrali, biti vrlo neugodan protivnik i za tri vodeća tima, jer su pojačanja donela dodatni kvalitet, koji ekipa nije imala u prvom delu prvenstva.

Crvena zvezda – Vitez 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)

Beograd – Ledena dvorana “Pionir“. Sudije: Aleksić, Nedeljković i Đokić. Strelci i asistenti: 1:0 Danon 2:56, 2:0 Mikuš (Sabadoš) 5:39, 3:0 Sabadoš (Protić) 14:28, 4:0 Milinković (Jovanović) 35:01, 5:0 Mikuš (Sabadoš) 38:24, 5:1 Janković 40:08, 6:1 Đaković 52:01.

Crvena zvezda: Hričina (25 odbrana), Janasek, Mikuš (2+0), Milinković (1+0), Sabadoš (1+2), Varga, Vujinović, Dabetić, Danon (1+0), S. Gačić, Isaković, Jemec, A. Jovanović (0+1), Plavšić, Požar, Protić (0+1), Rus, Vosika, Đaković (1+0), Đorđević.

Vitez: Fat (29 odbrana), Kuveljić (3 odbrane), N. Dunda, N. Nikolić, A. Orlov, Radović, Tešić, Trifunović, N. Vraštanović, Đokić, Bogdanović, Denić, I. Gligorijević, Bojan Janković (1+0), Bogdan Janković, Ljutovac, Mitić, Tominović.

Crvena zvezda je sada na četvrtoj poziciji sa tri osvojena boda, dok je Vitez peti sa dva boda. Ispred su Tisa Volan sa 13, Beostar sa 17 i Partizan sa 22 boda. U narednom periodu odigraće se veliki broj mečeva, ali se raspored određuje u hodu, jer su mnogi susreti bili odloženi.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама