Фудбал Фудбал/Омладински погон

Pregled rada omladinske škole u generacijama ’90-95

Autor: CZBG, Markoss

Spas našeg kluba mnogi vide u Omladinskoj školi i u davanju šanse deci koju smo odškolovali kroz mlađe kategorije. Mi smo odlučili da vam predstavimo nekoliko najsvežijih generacija koje su prodefilovale kroz naš klub, a na vama je da procenite da li je dovoljno njih dobilo šanse u prvom timu, ko je napravio najbolju karijeru, o koga se klub ogrešio, ko se ogrešio o klub i sve što ide uz to. Predstavljamo vam:

GENERACIJA 90-91:

Golmani:

Marko Trkulja (Lisović, Radnički Pirot, Resnik, Železničar, Sopot, Crvena zvezda, Spartak, Crvena zvezda)

Filip Kljajić (Hajduk Beograd, Šumadija Jagnjilo, Metalac, Rad, Teleoptik, Partizan)

Vilson Caković (Balkan, AIK Jonkoping, Apolonia Fier)

Odbrana:

Aladin Đakovac (Voždovac, Novi Pazar, SASK Napredak, Sarajevo, Famos, Sopot, Sloga Kraljevo, Jošanica)
Vujadin Savić (Rad, Crvena zvezda, Bordo, Dinamo Drezden, Arminia, Votford)
Stefan Mitrović (Rad, Petrlžaka, Brno, Metalac, Kortrijk, Benfika, Valjadolid, Frajburg)
Milan Milanović (Lokomotiva Moskva, Palermo, Siena, Vićenca, Trapani)
Đorđe Đurić (Sopot, Rad, Spartak, MTK, Tatabania, Rudar Pljevlja)
Zlatko Liščević (Sopot, Kolubara, Metalac, Železničar Lajkovac, OFK Beograd)
Stefan Živković (Resnik, Hajduk Beograd, Borac Čačak)
Nemanja Miletić (Radnički Stobex, Sopot, Mačva, Javor)

– Sredina:

Andrija Simunović (OFK Grbalj, Mornar)
Marko Mitrušić (Brodarac, Sopot, Metalac, Mladenovac, Bežanija)
Petar Đuričković (Sopot, Crvena zvezda, Radnički Kragujevac, Radnički Niš)
Đorđe Vukosavljević (Sopot, Radnički Obrenovac, Trstenik PPT)
Igor Krmar (Mačva, Radnički Kragujevac, Slavija Sarajevo, Smederevo, Bohemians, BSK Borča)
Stefan Denković (Sopot, Hapoel Haifa, Vojvodina, Puškaš)

– Napad:

Bojan Malinić (Srem Sremska Mitrovica, Beograd, Rapid Beč, Bihor, Besa, Radnički Kragujevac, Sinđelić)
Marko Rajić (Čukarički, Sopot, Mladenovac, Honved, Teleoptik, Sinđelić)
Ilija Ilić (YH College)
Nikola Mrkić (BASK Beograd)

Trener: Mile Jovin.
Kapiten: Vujadin Savić.
Top prospekt: Milan Milanović.
Prvih 11: Caković, Đurić, Liščević, Mitrović, Savić, Milanović, Krmar, Vukosavljević, Malinić, Đuričković, Denković.

Odlazak talentovanih klinaca počeo je Milanom Milanovićem koji je u kadetskim danima stigao iz Zemuna u Crvenu zvezdu i ubrzo zainteresovao i najveće klubove iz Evrope. Visoki štoper iz Kosovske Mitrovice odlučio je da je za njegovu karijeru bolje da ode u Lokomotivu iz Moskve. Tadašnji omladinski reprezentativac nije dobio veliku šansu u klubu iz Rusije, a trenutno u Palermu ne računaju na njega i vrlo je verovatno da će ovo proleće provesti na pozajmici.

Najzvučnije ime svakako je Vujadin Savić, koji je praktično i jedini igrač iz ove generacije koji je dobio šansu. Međutim, on nije bio zadovoljan tom šansom, te je klub reagovao i prodao ga u Bordo za 1,5 miliona evra, a onda je stiglo šokantno otkriće za javnost. Vujadin je dve godine proveo na pozajmici u Radu, a u okviru te pozajmice bilo je dogovoreno da Crvena Zvezda i Rad dele obeštećenje na ravne časti. Nekoliko puta bio je blizu povratka u naše redove, ali nije se ostvarilo. Trenutno nastupa u engleskom Votfordu kod Slaviše Jokanovića.

Vujadin Savić
Vujadin Savić

Jedno vreme u našem omladinskom pogonu proveo je i Stefan Mitrović. Štoper nemačkog Frajburga u žižu javnosti došao je tokom one utakmice između Srbije i Albanije kada je skinuo zastavu sa drona. Iz te priče se može zaključiti da je Stefan reprezentativac Srbije i da je klub napravio grešku što nije uspeo da ga zadrži. On je za svoj odlazak iz kluba okrivio Zlatka Krmpotića.

Svakako poznata imena iz ove generacije su i Marko Trkulja i Petar Đuričković. Trkulja je trenutno treći golman u našem klubu i još uvek je pod ugovorom, dok je Đuričković kao najbolji igrač Sopota prešao u prvi tim kod Robija. Odigrao je dve utakmice, a posle silnih kaljenja, ove zime je potpisao ugovor sa Radničkim iz Niša. Tu je i Filip Kljajić, sin nekadšnjeg trenera Sopota, Dušana, trenutno nastupa za Partizan, ali nije u prvom planu kluba iz Humske. Klub je više očekivao i od Zlatka Liščevića kojem su povrede dosta usporile karijeru i od kapitena Đorđa Đurića, te visokog napadača Bojana Malinića.

Marko Trkulja, Crvena zvezda - Udineze, 2014-15
Marko Trkulja

GENERACIJA 92:

Golman:

Marko Dmitrović (Crvena zvezda, Ujpešt, Čarlton)

– Odbrana:

Stefan Radovanović (Zemun, Mladost Lučani, Mogren, Polet, Mornar, Borac Čačak, Sloga Požega)
Uroš Ćosić (CSKA, Crvena Zvezda, Peskara)
Ivan Rogač (Sopot, Rad, BSK Borča, Volin, Vojvodina)
Nenad Stanković (Sopot, BASK Beograd)
Danilo Kuzmanović (Đurgarden, Rad, Jedinstvo Putevi, Vrcin, Donji Srem, Zemun)

Sredina:

Aleksandar Kovačević (Sopot, Spartak, Crvena Zvezda)
Dragoljub Srnić (Crvena zvezda, Sopot, Čukarički)
Goran Čaušić (Sopot, Crvena zvezda, Rad, Eskišehir, Manisa)
Filip Đuričić (Radnički Obrenovac, Herenven, Benfika, Majnc, Sauthempton)
Andrej Mrkela (Crvena zvezda, OFK Beograd, Sopot, Rad, Eskišehir, Spartak)
Slavoljub Srnić (Crvena zvezda, Sopot, Čukarički)
Milan Zorica (Sopot, Hajduk Kula, Dunav Stari Banovci, Sloga Petrovac, Bežanija)

Napad:

Đorđe Despotović (Sopot, Spartak, Lokeren, Crvena Zvezda)
Daniel Požar (Sopot, Radnički Sombor)
Dragan Janković (Srem Jakovo, Balkan, Sinđelić, Grafičar, Spartak, Palić)
Milo Mićunović (Jagodina, Sloga Despotovac, Trgovački, Tabane, Car Konstantin)
Uroš Momić (Bačka, ČSK Čelarevo, Smederevo, Radnički Pirot, Dolina);

Trener: Nikola Radmanović.
Kapiten: Uroš Ćosić.
Top prospekt: Filip Đuričić.
Prvih 11: Dmitrović, Radovanović, Kuzmanović, Kovačević, Ćosić, Rogač, Mrkela, Čaušić, Despotović, Đuričić, S.Srnić.

Generacija oko koje se diglo mnogo prašine, jer se od nje očekivalo mnogo. Najzvučnije ime svakako je “desetka” Filip Đuričić, koji je još pre kadetskih dana napustio klub i otišao u Olimpijakos, koji nije mogao da kompletira transfer jer je igrač bio maloletan, a uz to je bio i u kampu Mančester Junajteda. Filip je imao otvoren poziv da se vrati u Crvenu zvezdu i zaigra za prvi tim, ali sadašnji reprezentativac Srbije nije pokazivao želju za tim, već je tražio neke uslove koje klub nije mogao da ispuni. U to vreme se spominjalo i da je viđen kako pregovara sa Partizanom posredstvom Bude Vujačića, ali on je to demantovao, i više puta istakao za koga navija. Trenutno je jedan od glavnih igrača u reprezentaciji Srbije.

Filip Đuričić
Filip Đuričić

Slučaj koji je pogodio javnost bio je odlazak tadašnjeg kapitena, Uroša Ćosića. Tadašnja uprava Vladana Lukića okrivila je prethodnu da je prodala Uroša, a iz nezvaničnih izvora moglo saznati da je za njegov odlazak kriv Dika Stojanović. Ćosić se ipak vratio u naš klub kao pozajmljen igrač moskovskog CSKA kada je Prosinečki vapio za iskusnim štooperom, ali dobio je maloletnog Ćosića. Zanimljivo je istaći da je Ćosa na svojoj ruci istetovirao “Delije Sever”. Trenutno je na pozamici u Frosinoneu.

Zanimljivi su i slučajevi  Marka Dmitrovića i Gorana Čaušića. Prvi je svojevremeno bio proglašen za najtalentovanijeg igrača omladinske škole, i od visokog golmana iz Subotice se dosta očekivalo. On je postao prvotimac kod Roberta Prosinečkog, ali šansu nije dobio, potom je usledila i borba sa mononukleozom koja ga je odvojila nekoliko meseci sa terena. Vratio se u tim kod Saše Jankovića, ali je mladi golman želeo da posle tri godine u prvom timu, dobije šansu. Tu garanciju nije dobio, pa je odlučio da ode po isteku ugovora. Trenutno nastupa za Čarlton i prva je rukavica mlade reprezentacije. Čaušić je takođe stigao u prvi tim kod Robija, ali se zadržao svega šest meseci. Našem treneru se nije dopalo ono što vezista prikazuje i smatrao je da je za njega najbolje da ode na pozajmicu, dok je sa druge strane Čaušić smatrao da je dosta bilo kaljenja i zatražio je raskid ugovora, posle je preko Rada, u kom je bio jedan od najboljih igrača, stigao do Turske, ali tamo kao da tapka u mestu.

Braća Srnić i Andrej Mrkela su takođe dvojac koji je zaigrao u prvom timu, ali se tamo nije puno zadržao. Dragoljub je zaigrao u kup utakmici, a Slavoljub je debitovao kod Ace Kristića protiv OFK Beograda kada je odmah pokazao šta i koliko zna, međutim posle nije dobijao šansu. Po dolasku Roberta Prosinečkog procenjeno je da bi blizanci trebali da odu u Sopot na kaljenje. Posle toga su otišli u Čukarički, u kom i danas igraju, a Slavoljub se istakao i postizanjem gola prošle godine protiv svog matičnog kluba kada je pokazao je i poštovanje time što ga nije proslavio, iako je sa tribine dobijao salve uvreda. Mrkela je još kao tinejdžer dobio šansu, smatralo se da je legitiman naslednik svog oca, međutim on se nije izborio sa tim i trenutno igra za Spartak iz Subotice.

Slavoljub Srnić
Slavoljub Srnić

Aca Kovačević i Đorđe Despotović su pod ugovorom sa našim klubom, a obojica su došli zaobilaznim putem. Popularni “Tenk” stigao je prošlog leta u naš klub, iako je bio na korak od odlaska u Tuluz, a čak se spominjao i Partizan, da bi ove zime bio je ponovo blizu odlaska, samo ovaj put za obeštećenje. Za razliku od nekih, on nije klub napustio kada je dobio poziv za prvi tim, već nakon dve godine u Sopotu, a spominjalo se i da tada “nije imao pravog menadžera” da bi bio u prvom timu. Interesantno je istaći da je Kovačević zajedno sa Filipom Đuričićem otišao kao petnaestogodišnjak u Olimpijakos, ali se on ubrzo vratio u omladinski pogon. Despotović je imao epitet najboljeg strelca omladinske lige kada je poslat u Sopot u kom je uglavnom bio rezerva, što se njemu nije dopadalo, pa je zatražio raskid ugovora i otišao u Spartak. Iz kluba su ga tada optužili da namerno nije podizao pare sa svog računa samo da bi mogao da traži raskid ugovora. Nekoliko puta je odbio i Partizan, a letos se vratio u svoj matični klub. Nije se nametnuo i klub ne računa više na njega. Navijači sigurno pamte i Milana Zoricu kao strelca u prijateljskoj utakmici protiv Zenita.

GENERACIJA 93:

Golmani:

Ivan Pavlović (Železnik)

Milovan Lekić ( Železnik, Mladi Radnik, Sinđelić, Žarkovo)

Danko Savanović (Sopot, Volen, Langental, Smederevo)

– Odbrana:

Filip Stojković (Sopot, Crvena Zvezda, Banat, Čukarički)
Ivan Lakićević (Donji Srem)
Uroš Spajić (Sopot, Crvena Zvezda, Tuluz)
Deni Pavlović (Nacional Madeira, Čukarički, Voždovac)
Stefan Rudić (Sopot, Spartak, Palić, Tabane, Sopot)
Miloš Živančević (Sopot, Smederevo, Zvižd, Polet)
Jevrem Kosnić (Rad, Bežanija, Palermo, Piza, Honved)
Aleksa Dukanac (Balkan, Inđija)

– Sredina:

Srđan Mijailović (Crvena Zvezda, Kajzerispor)
Đorđe Radovanović (Nacional Madeira, Uniao Madeira, Čukarički)
Đorđe Isaković (Čukarički, Smederevo, BASK, Sinđelić)
Uroš Stepanović (Zemun, IM Rakovica)
Stevan Luković (Sopot, Crvena zvezda, Kolubara, Grbalj, Napredak)
Lazar Mitrović (Sopot, Crvena zvezda, Sopot)
Bojan Deretić (Sopot, Radnički P, Leotar)

– Napad:

Nikola Đorđević (Sopot, Crvena zvezda, Sloga Petrovac, BASK Beograd)
Nikola Rakić (Sopot, Smederevo, Bežanija)
Ivan Dragičević (Sopot, Lugano, Radnički Nova Pazova, Kraiova)
Dejan Zarubica (Sutjeska, OFK Beograd);

Trener: Vladan Milojević.
Kapiten: Uroš Spajić.
Top prospekt: Srđan Mijailović.
Prvih 11: Pavlović, Stojković, Lakićević, Mijailović, Spajić, Rudić, Luković, Stepanović, Rakić, Kosnić, Deretić.

Dva daleko najzvučnija imena iz ove generacije su Uroš Spajić i Srđan Mijailović. Momci za koje se slobodno može reći da je klub isforsirao i kasnije zaradio od njih. Popularni Mićko je dobio šansu još kao sedamnaestogodišnjak kod Roberta Prosinečkog. Odlaskom Robija, i on je izgubio mesto u prvom timu, a klub je odbio milionče od Kajzerija čiji je šef stručnog štaba bio baš Prosinečki. Mijailović se sa klubom nije baš prijateljski rastao, s obzirom da je podneo tužbu, pa je Crvenoj zvezdi od njegovog odlaska pripalo 400 hiljada evra, svakako manje nego što se planiralo. Kapiten te generacije, Uroš Spajić je prekomandovan iz Sopota u prvi tim kod Prosinečkog takođe, iako je Uroš debitovao kao omladinac kod Kristića. Spajić je šansu dobio kod Jankovića kada su postojali problemi sa Jovanovićem i Maksimovićem koji nisu bili dostojni dresa našeg tima, te Janković nije imao kud nego da za derbi ubaci golobradog Spajića. To će se ispostaviti kao odličan potez jer je Spajić jedna od svetlijih tačaka tog perioda. Njegovom prodajom u Tuluz, klub je uspeo da namiri dugovanja za licencu.

Srđan Mijailović
Srđan Mijailović

Filip Stojković je neko od koga se takođe dosta više očekivalo u dresu Crvene zvezde, ali više je proveo na kaljenju nego u prvom timu. Desni bek je trenutno mladi reprezentativac i nezamenjiv igrač Čukaričkog, čiji je trener baš Vladan Milojević. Mnogo se očekivalo i od Stevana Lukovića koji je u pionirskim danima važio možda i za najtalentovanijeg u ovoj generaciji. Prešao je kao jedan od najboljih fudbalera Sopota, ali nije dobio šansu u prvom timu, pa je odlučio da sreću potraži u Napretku, gde mu se sada otvorilo mesto u prvom timu. Interesantna je i priča oko Jevrema Kosnića kog je navodno Murinjo doveo u Inter, ali karijera mu trenutno ide silaznom putanjom. Očekivalo se dosta i od Rakića, koji je stigao kao najbolji napadač u Partizanovoj omladinskoj školi i reprezentativac, ali ni on nije ispunio očekivanja.

Mitrović i Đorđević su pod ugovorom sa našim klubom, bili su na pozajmicama u Sopotu, odnosno BASK-u, ali spekuliše se da će im klub ponuditi raskid saradnje jer se nisu nametnuli.

GENERACIJA 94:

– Golmani:

Nikola Stošić (Rad, Istikulol)
Milan Marinković (Sopot, Hajduk Lion, Kolubara)

– Odbrana:

Darko Lazić (Sopot, Crvena Zvezda, Spartak, Crvena Zvezda)
Stefan Nikolić (Mladost Podgorica, Vojvodina)
Petar Golubović (OFK Beograd, Roma, Novara, Pistoiese)
Marko Marinković (Sopot, Crvena zvezda, Smederevo, Sinđelić)
Miroslav Simić (Sopot, Vršac)
Nikola Medić (Radnički Sombor)
Stefan Stanojević (Radnički Stobex, Metalac, Kolubara, Železničar Lajkovac, Kolubara)

– Sredina:

Uroš Radaković (Proleter, Bolonja, Novara)
Ognjen Popadić (Sopot, Sinđelić)
Nemanja Sekulić (Vojvodina, Rudar Pljevlja)
Vukan Savićević (Crvena Zvezda)
Nemanja Ahčin (Sopot, Radnik Surdulica, Crvena zvezda, Grbalj, Mladost Lučani)
Filip Pavišić (Lincoln College)
Stefan Čikić (Crvena zvezda, BSK Borča, Sinđelić)

– Napad:

Ognjen Ožegović (Crvena Zvezda, Banat, Voždovac, Rad, Jagodina, Borac)
Stefan Mihajlović (Sopot, Crvena Zvezda, Sloboda, Rad)
Aleksandar Rizovski (Sloboda)
Miloš Vukić (Železnik, Hajduk Beograd, Dinamo P.)
Milan Basrak (Sopot, Zemun, Radnik Bijeljina);

Trener: Dragan Mladenović.
Kapiten: Uroš Radaković.
Top prospekt: Ognjen Ožegović.
Prvih 11: Stošić, Lazić, Golubović, Radaković, Marinković, Simić, Ahčin, Popadić, Ožegović, Savićević, Čikić.

U ovoj generaciji, najveće nade polagane su na Uroša Radakovića i Ognjena Ožegovića. Radaković je bio kapiten i našeg tima, ali i reprezentacije, visok, odlične duge lopte, sa izuzetnim liderskim karakteristikama, igrao je na poziciji zadnjeg veznog. Tadašnji trener u reprezentaciji do 17 godina, Milovan Đorić, tvrdio je da je Radak spreman za prvih 11 tadašnje Crvene zvezde. Njemu je ponuđen profesionalni ugovor, ali i kaljenje u Sopotu, što je on odbio, pa je preko Proletera gde ga je trenirao Nenad Lalatović otišao u Italiju, međutim, karijera mu je u velikom padu. Oko ugovora Ognjena Ožegovića bila je stvorena prava fama, bojali su se Lukić i ekipa da će posle Uroša, izgubiti i najboljeg strelca omladinske ekipe, Ožegovića. Ponuđen mu je ugovor, i proveo je malo u prvom timu, malo na kaljenju, a šansu je dobio samo kod Sa Pinta.

Ognjen Ožegović
Ognjen Ožegović

Vukan Savićević i Stefan Čikić su direktno iz omladinaca bili prekomandovani u prvi tim, na insistiranje Roberta Prosinečkog. Vukan je i dalje naš igrač, dok se Čikić nikada nije nametnuo i, te je ove zime raskinuo ugovor sa našim klubom, i još se ne zna gde će nastaviti karijeru. Iako se od njega očekivalo da konačno bude to levonogo levo krilo u našem timu, njegova fizička konstitucija mu je predstavljala ozbiljan problem.

Momci koji su se takoreći slučajno obreli u prvom timu su Darko Lazić i Stefan Mihajlović. Darko je još uvek u našem klubu, iako je bio blizu odlaska, a zanimljivo je istaći da je u mlađim kategorijama igrao desnog beka, međutim kao senior igra na poziciji štopera. Mihajlović je posle polusezone u Sopotu prekomandovan u prvi tim, na insistiranje Dragana Džajića, bio je najbolji strelac na pripremama, ali nikada nije dobio pravu šansu u prvom timu, a tome je možda kumovalo i to što se posvađao sa Sa Pintom i napustio trening.

Posebno važno je istaći i Petra Golubovića, momka koji je takođe odbio Sopot, a onda bio u kampu Barselone, postao omladinski prvak Evrope i potpisao za Romu. U klubu se dosta očekivalo od Popadića, kojeg su ipak povrede, pa možda i mala neozbiljnost sprečile da zaigra za prvi tim. Pod ugovorom sa našim klubom su Ahčin i Marinković koji su pozajmljeni Mladosti iz Lučana, odnosno beogradskom Sinđeliću, te Miloš Vukić koji je na pozajmici u Dinamu iz Pančeva, ali za kog postoji mogućnost da dobije papire, jer se nije nametnuo.

GENERACIJA 95:

Golmani:

Rastko Šuljagić (Štutgart, Dnjepar)
Marko Rajković (Radnički Novi Beograd)
Uroš Grčić (Turbina)

Odbrana:

Nemanja Jakšić (Crvena zvezda, Železnik, Zeta)
Branko Jovanović (OFK Beograd, Zeta)
Mihailo Milutinović (Braga)
Đorđe Brkić (Jagodina)
Milan Milanović (Sloboda)
Stefan Milošević (Partizan, Spartak)
Filip Ungar (Hajduk Kula, Vrbas)
Aleksandar Miodragović (Voždovac, Sinđelić)

– Sredina:

Nikola Šakić (Čukarički, Sinđelić)
Nedeljko Piščević (Sinđelić)
Nikola Stojković (Crvena zvezda, BSK Borča)
Nemanja Maksimović (Domžale)
Filip Janković (Crvena Zvezda, Parma, Katania)
Mihailo Ristić (Crvena Zvezda)
Veljko Simić (Bazel, Domžale)
Petar Stamatović (Smederevo)
Nikola Karaklajić (Crvena zvezda, Voždovac, Sinđelić, Voždovac)

– Napad:

Dean Tišma (Jagodina, Bari)
Vasilije Janjić (Partizan, Teleoptik)
Vanja Zekić (Čukarički, Mladost Obarska)
Lazar Milojević (Železnik, Tabane);

Trener: Ivica Momčilović.
Kapiten: Filip Janković.
Top prospekt: Veljko Simić.
Prvih 11: Šuljagić, Jakšić, Milošević, Šakić, Jovanović, Milutinović, Simić, Ristić, Maksimović, Janković, Karaklajić.

Bez sumnje, ova generacija je od svih pobrojanih važila za najtalentovaniju, smatralo se da će većina ovih klinaca da ponese i seniorski dres, ali realnost je bila sasvim drugačija. Filip Janković postao je najmlađi debitant našeg kluba u nekom evropskom takmičenju, odigrao je utakmicu protiv Ventspilsa i svi su bili ubeđeni da će posmatrati stasavanje buduće zvezde evropskog i svetskog fudbala koji je sa 14 godina imao poziv Real Madrida. Međutim, počeli su problemi, prvo sa ugovorom, pa potom vraćanje u omladince, a kada je čuo da je klub odbio 1,5 milion od Parme, odlučio je da traži raskid ugovora i priključio se Parmi za trening kompenzaciju.

Filip Janković
Filip Janković

Nešto slično se očekivalo i od Veljka Simića, momak koji je verovatno jedan od najbržih fudbalera na svetu, ipak je procenio da je za njega bolje da potpiše ugovor sa Bazelom. Poziv za prvi tim dobio je i Nemanja Maksimović koji je takođe odlučio da napusti klub i ode u Domžale, a pre nekoliko dana potpisao je za Astanu i tako iznenadio sve. Malsimović je i kapiten omladinske reprezentacije Srbije. Treba istaći i Mihaila Ristića koji je prvotimac i jedan od glavnih igrača našeg kluba, iako je on sa ovom izvornom 95. generacijom proveo manje od godinu dana. U klubu se očekivali više i od Šakića, ali i on je klub napustio preko arbitraže.

Šansu u prvom timu dobili su Jakšić, Stojković i Karaklajić i to kod Sa Pinta. Jakšić je kasnije odbio ugovor i napustio klub, Karaklajić je posle kaljenja zatražio raskid ugovora na arbitraži i dobio ga, dok je Stojković pod ugovorom i na pozajmici u BSK-u iz Borče, kao i golman Grčić koji je jesenas branio za Turbinu, ali se nije nametnuo, pa postoji opcija za prekidom saradnje.

Odlučili smo i da po našem izboru sastavimo prvih 11 od igrača koji nisu pod ugovorom sa nama, uzeći u obzir gde su i šta rade i u kom smeru im idu karijere.

Слика

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама