СДЦЗ Хокеј

Poraz hokejaša Zvezde u večitom derbiju

Autor: CZBG, izvor: www.hockeyserbia.com

Hokejaši Partizana savladali su ekipuCrvene zvezde rezultatom 10:3 (4:1, 2:1, 4:1), u odloženom meču prvog kola Prvenstva Srbije igranom u nedelju u ledenoj dvorani “Pionir”.

U drugom ovosezonskom duelu “večitih rivala” Partizan je opravdao ulogu favorita, koju mu je davala pozicija na tabeli i dosadašnje partije. Ipak, ono što je bila nepoznanica za sve ljubitelje hokeja u hali “Pionir” bilo je kako će se u tim Crvene zvezde uklopiti novopridošla pojačanja iz inostranstva, te reprezentativci Srbije Robert Sabadoš i Dominik Plavšić. Beograđani su imali priliku da vide lep meč, a i poseta je bila na odličnom nivou za domaće prilike, (blizu 300 ljudi).

Partizan je novom pobedom, četvrtom u poslednjih deset dana pokazao da je u odličnoj formi i potvrdio prvo mesto uoči starta trećeg kruga takmičenja koje je planirano za petak, 13. februar. Crno-beli pred završnih pet rundi ligaškog dela takmičenja imaju pet bodova više od Beostara, dok je Crvena zvezda ostala na poslednjoj poziciji, bez bodova iz šest odigranih utakmica, pa će (ranije odloženi) dueli sa Vitezom naredne nedelje odrediti konačne pozicije na tabeli pre treći krug.

10629836_438453039642334_1037501849672447186_n

Da bi meč mogao biti veoma zanimljiv najavio je već posle 68. sekundi Dominik Plavšić koji je doveo nominalnog domaćina u vođstvo. Ipak, Partizan je sredinom prvog dela igre uzvratio i pogotcima Borisa Gabrića u 9. i Dragana Komazeca u 14. minutu, da bi do prvog odmora stekao ubedljivih tri gola prednosti, nakon što su ponovo Filipović, a zatim i Ogrizović, bili precizni.

Crno-beli su dominirali tokom većeg dela prve trećine, a takva igra prenela se i u nastavak. Iako je Zvezda brzo smanjila golom Ljubomira Đorđevića, prvak Srbije je uspeo da sa još dva gola, praktično obezbedi pobedu već na isteku pola časa igre. Prvo je Filipović još jednom pogodio za “het-trik” već u 26. minutu, da bi Marko Brkušanin u 29. praktično potvrdio trijumf Partizana.

Crno-beli silovito su krenuli i u poslednju trećinu, pa su za samo šest minuta dodali još tri gola na svoj konto. Prvo jeBoban Čuković povisio na 7:2, da bi u 45.minutu češki internacionalac Daniel Vosika smanjio rezultat. Ipak, drugim golom Ogrizovića i četvrtim pogotkom najboljeg pojedinca meča Dimitrija Filipovića Partizan je imao ogromnih 9:3. Do kraja meča i Nenad Raković uspeo je da se upiše u strelce i tako postavi konačnih 10:3.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама