Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Zvezda otputovala u Novo Mesto

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u subotu rano ujutro autobusom su krenuli put Slovenije. Crveno-bele u nedelju od 17 sati u Novom Mestu očekuje duel 21. kola ABA lige sa Krkom. Zvezda će u tom meču biti silno oslabljena pošto u timu neće biti Nemanje Dangubića i Stefana Jovića. Iako se radi o lakšim povredama stručni štab nije želeo ništa da rizikuje, pa će tandem bekova ostati u Beogradu i treninzima ekipe priključiće se već početkom sledeće nedelje.Zanimljivo je istaći da se među putnicima za Novo Mesto našao talentovani junior Aleksandar Aranitović, koji je tek napunio 17 godina.

Zvezda u dosadašnjem delu regionalnog takmičenja ima besprekoran učinak. Sa 20 pobeda, bez ijednog poraza u dosadašnjem delu sezone, crveno-beli su rekorderi po broju uzastopnih trijumfa u ABA ligi pa u Sloveniju putuju potpuno rasterećeni.

Foto: www.kkcrvenazveda.rs
Foto: www.kkcrvenazveda.rs

– Veoma smo oslabljeni neigranjem dvojice standardnih prvotimaca Dangubića i Jovića, ali potrudićemo se da maksimalnom borbenošću nadoknadimo njihovo odsustvo – počinje priču centar crveno-belih Boban Marjanović i dodaje:

– Već duže vreme se nalazimo u veoma žestokom ritmu utakmica, a kada se tome dodaju i naporna putovanja jasno je da je prisutna velika potrošnja. Ipak, mi u svaki meč ulazimo sa istiim ambicijama, a to je da zabeležimo pobedu tako da se po tom pitanju ništa ne razlikuje ni ovo gostovanje Krki. Ne osećamo bilo kakav pritisak, jer nam je u prostalih šest kola dovoljna samo jedna pobeda kako bismo i teorijski obezbedili prvo mesto pred plej-of. Zato ćemo se potruditi da maksimalno iskoristimo tu rasterećenost i pružimo još jednu dobru partiju – naglašava Marjanović.

Krka je trenutno šestoplasirani tim regionalnog karavana koji silno želi da obezbedi mesto koje vodi u Evrokup naredne sezone:

– Oni će iz tog razloga sigurno imati veliki motiv. Igraju na svom terenu gde ove sezone pružaju jako dobre partije. Imaju izvanrednog trenera, a poseduju i vrlo iskusne i kvalitetne igrače. Učinkom se ove sezone izdvaja tandem američkih internacionalaca Armsted – Buker, ali nikako ne treba zaboraviti ni veoma iskusne igrače poput Nebojše Joksimovića i Jasmina Hukića. Moramo da nametnemo naš stil igre koji krasi agresivna odbrana i da iz dobre odbrane tražimo potom najefikasnija rešenja u napadu  – zaključio je Marjanović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама