Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Crvena zvezda slavila protiv Mladog radnika

Autor: CZBG, izvor: www.okcrvenazvezda.com

Teže nego što se očekivalo crveno-beli su uspeli da savladaju Mladi radnik u „Šumicama” i osvoje očekivana tri boda. Požarevljani su pružili veliki otpor šampionu, imali priliku i za bod, ali je na kraju ipak presudilo Zvezdino iskustvo.

Naši odbojkaši su furiozno počeli meč, odmah poveli 7:1 pa se činilo da utakmica neće mnogo trajati. I pored toga što su gosti sredinom seta došli do svoje igre Zvezda je zahvaljujući visokom vođstvu od početka meča set rutinski privela kraju.

Ipak u nastavku je došlo do blagog opuštanja crveno-belih što su Požarevljani znali da iskoriste, pa su najviše zahvaljujući kapitenu Jevtiću zasluženo stigli do izjednačenja.

Ohrabreni uspehom u drugom periodu gosti su i u nastavku igrali odlično. Zvezda je uglavnom jurila prednost Mladog radnika a tek u finišu su uspeli da preuzmu inicijativu i povedu 19:18.

Nisu se predavali Požarevljani, uspeli su da izjednače (20:20), ali su crveno-beli serijom od 5:1 stigli do novog vođstva. Nije to bilo sve od gostiju. Odlično su počeli četvrti set, poveli 8:5, ali snage za više nisu imali. Već polovinom seta Zvezda je stigla do preokreta i prednosti koju nije ispuštala do kraja meča.

Najviše poena za naš tim osvojili su Lazar Koprivica i Filip Stoilović, po 16 poena. Aleksandar Okolić je nanizao 13, a Aleksandar Gmitrović 12 poena. Kod gostiju su se istakli Pantić sa 15 i Jevtić i Kočanović sa po 14 osvojenih poena.

Narednog vikenda na programu je Finalni turnir Kupa Srbije koji se održava u Novom Sadu, a u polufinalu odbojkaši Crvene zvezde će igrati protiv domaćina turnira Vojvodine NS seme.

Crvena zvezda – Mladi Radnik 3:1 (25:21, 22:25, 25:21, 25:21)
Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 60. Sudije: Jovana Vuković i Predrag Balandžić (oboje iz Beograda). Trajanje meča: 103 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 13, Stoilović 16, Gmitrović 12, Koprivica 16, Milutinović 7, Buculjević 4, Jevtić (libero), Stefanović 4, Martinović, Blagojević 5, Nejić, Kecman. Trener: Dragan Kobiljski.
MLADI RADNIK: Pantić 15, Kovačević 2, Petrović 3, Mašulović 6, Jevtić 14, Kočanović 14, Vidakov (libero), Savić 1, Milošević 3, Popović 11, Peković. Trener: Saša Joksimović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама