Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Metalist 0:0

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda i Metalist odigrali su utakmicu bez golova. Za Crvenu zvezdu su nastupili fudbaleri koji nisu igrali protiv Rubina, a debitovao je i Petar Orlandić.

Foto: www.crvenazvezdafk.com
Foto: www.crvenazvezdafk.com

Teren: SC “Glorija”
Gledalaca: 50
Sudija: Lasa Sigalava (Gruzija)
Crvena zvezda: Trkulja, Pavićević (od 62′ Jovanović), Stojanović, Mbođ, Đorđević, Grujić, Ristić, Avramovski (od 26′ Bosančić), Katai, Jović, Salami (od 62′ Orlandić.
Metalist: Gorijanov, Pesinčnik, Iščenko, Galovskij, Nazarenko, Krasnopiorov, Kovalčuk, Kulakov, Prijomov, Abdultaufik, Beriša.

Osim velike borbenosti, u prvom poluvremenu nismo mogli da vidimo mnogo prilika za gol. Crvena zvezda je uglavnom napadala preko leve strane, gde su se isticali Đorđević i Katai. Upravo je Aleksandar Katai imao najbolje prilike da Zvezdi donese prednost. Najpre je u 14. minutu neočekivano dobio priliku da, nakon greške odbrane Metalista, zatrese mrežu, ali iz izglede situacije nije najbolje šutirao. I u 20. minutu, nakon asistencije Đorđevića, Katai je imao priliku, ali mu je golman Gorijanov “ušao u šut” i odbranio udarac. I poslednja prilika za Kataia viđena je u finišu prvog poluvremena, kada je njegov šut golman Metalista odbranio, a nakon njegove intervencije lopta je pogodila prečku. Osim Kataia, i Jović je imao priliku da glavom zatrese mrežu nakon centaršuta Đorđevića, ali je šutirao preko gola.
Metalist je pokušavao da ugrozi naš tim pre svega brzim kontrama. Nekoliko puta je golman Trkulja pravovremenim istrčavanjima sekao napade Metalista, a posebno se istakao u 11. minutu kada je tom prilikom i odbranio šut Abdultaufiku. Treba reći da se sredinom prvog poluvremena povredio Danijel Avramovski, pa je njegovo mesto zauzeo Miloš Bosančić.
U drugom poluvremenu, Metalist je pojačao pritisak, i bio nešto bolji u polju, ali tek u poslednjih desetak minuta su viđena prava uzbuđenja. Treba reći da je Pavićević svoje mesto na terenu ustupio Vukašinu Jovanoviću, a kapitensku traku Mihailu Ristiću, a Petar Orlandić, koji se ekipi priključio danas, zamenio je Gbolahana Salamija. Metalist je najpre opasno zapretio u 80. minutu, kada je napadač ovog kluba bio za malo neprecizan. Potom su Katai i Bosančić pretili ukrajinskom timu, da bi Marko Trkulja u 88. minutu sjajno intervenisao i odbranio zicer napadaču Metalista. Poslednja prilika viđena je u poslednjim trenucima meča, kada se Jović odlično ubacio i šutirao, golman odbio loptu ponovo do Jovića koji iz drugog pokušaja nije uspeo bolje da reaguje.
To je bilo i poslednje uzbuđenje, pa je tako Crvena zvezda po prvi put u ovom ciklusu zimskih priprema odigrana utakmicu bez golova.

[youtube id=”ICncLyUPLhI”]

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama