Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Radonjić: Da smo pogodili bar jednu trojku…

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nisu uspeli da slave u neizvesnoj završnici. Izabranici Dejana Radonjića izgubili su od Žalgirisa pred preko 18.000 gledaca u Kombank Areni rezultatom 68:70. Markus Vilijams je imao poslednji šut koji je odlučivao pitanje pobednika, ali lopta nije prošla kroz obruč.

Trener crveno-belih, Dejan Radonjić, najpre je čestitao Žalgirisu na pobedi i zahvalio se navijačima na fenomenalnom ambijentu, a potom nastavio:

– Mi na samom startu nismo uspeli da budemo dovoljno čvrsti i krenemo onako kako smo igrali tokom većeg dela meča. Sa druge strane, ekipa Žalgirisa je dobro započela susret i stekla samopouzdanje, što je jako važno kad igrate pred navijačima kao što su naši. Nakon toga, naterali smo ih da izgube mnogo lopti, imali smo čak 17 ofabzivnih skokova što dovoljno govori o angažovanosti celog tima. Ali, sasvim normalno, uz šut koji smo imali bilo je jako teško da savladamo ekipu ovakvog kvaliteta. Na sve to, u poslednjim momentima smo bili u prilici da stižemo rezultat i mogli smo da izaberemo neka bolja rešenja, ali su nam procene nisu bile onakve kakve smo želeli da budu. Imali smo loš procenat šuta  spoljne linije, trebalo je da više koristimo prodor, ali sve te stvari su nas dovele do neizvesne završnice u kojoj smo promašili šut za pobedu. Odnos je bio kvalitetan, ali trebalo je da budemo bolji. Sigurno da bismo uz neku pogođenu trojku stekli i veće samopouzdanje i da bismo pravili manje grešaka. U tom slučaju možda bi i rezultat bio drugačiji.

Zvezdin strateg potom je objasnio zašto Dangubić nije nastupao u drugom poluvremenu:

– Nisam imao želju da se u uvodnom obraćanju osvrćem na izostanak Jovića i nemogućnost Dangubića da nastavi meč. Videćemo posle prvih pregleda o kakvoj se povredi radi. U svakom slučaju, nije bio u mogućnosti da igra – rekao je Radonjić, a potom dao svoje mišljenje o tome što njegova ekipa nije pogodila nijednu trojku:

–  Ono što je za večerašnju utakmicu lako reći jeste da nije postojao pritisak toga tipa da možemo da pričamo o procentu šuta. Važnost meča nije bila toliko velika da bismo u tome tražili izgovor za loše šutersko veče. Jednostavno, nismo uspeli da pogađamo otvorene šuteve i, bez obzira što smo insistirali da se ne osvrćemo na to, bili smo u dobroj poziciji da pobedimo. Neka trojka bi nam omogućila da igramo lakše u napadu, ali smatram da je meč bio takav jer smo ga i započeli sa lošim šutem. Međutim, danas je bilo loše, verujem da će sledeći put biti bolje. Prošli put je šut za tri, na primer, bio odličan. Ne želim o tome previše da razmišljam – optimističan je bio Radonjić i potom nastavio:

– Sa jednom pogođenom trojkom bio bi jedan poen prednosti za nas i to bi nam omogućilo pobedu, bez dileme. Ne mislim da smo bili pod pritiskom. Igrali smo meč u Evroligi, protiv velikog protivnika, tako da nismo bili opterećeni da bismo u tome tražili obrazloženje u ovakvom šutu. Da smo pogađali kao protiv Albe, sigurno da bi samopouzdanje bilo veće, a i verovatno bismo neke momente u završnici rešili bolje. Da smo bolje odreagovali u poslednjim minutima, mislim da bismo dobili meč i bez pogođene trojke – smatra Radonjić.

Mladi stručnjak potom je govorio o formi kapitena Crvene zvezde, Luke Mitrovića:

– Slabije igra nego na počektu sezone. Radi se o momku koji ima 21 godinu i nije neprirodno da u nekom delu sezone igra slabije nego kao na početku, kad je igrao sjajno. Mora naporno da radi da bi bio ponovo kao pre i izašao iz ove krizne situacije, kao i da dođe do partija koje se od njega očekuju. Ali, moramo da istaknemo da smo večeras imali dobro izdanje Tejića, o čemu bi možda trebalo malo više da se priča. Možemo da računamo na njega u ozbiljnoj meri u nastavku sezone – pohvalio je svog mladog krilnog centra Radonjić.

On je takođe napomenuo da ne želi da komentariše sudijske odluke:

– Tokom 40 minuta reagujem onako kako osećam i onako kako sam video sve detalje, ali nakon toga, jednostavno ne želim da pričam o tome. Naravno da imam svoje mišljenje o tome, ali ne bih da ga ispoljavam, ostavljam to novinarima da izanaliziraju – završio je Radonjić.

Tагови

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама