Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda remizirala sa Olimpijom – 1:1

Autor: CZBG, izvor: Mondo

Crveno-beli odigrali prvi test-meč u Antaliji. Remizirali su sa “zmajčekima” iz Ljubljane, 1:1. Debitovao Fuad Gbolahan Salami.

Tokom prve faze priprema, Crvena zvezda pobedila je slovenačke drugoligaše Tolmin (3:0) i Ankaran (3:1), a pred povratak u Beograd i Kopar (1:0).

U sredu, u prvoj proveri u Antaliji, takođe je igrala protiv slovenačkog tima, ali ovaj put nije pobedila.

CRVENA ZVEZDA – OLIMPIJA 1:1 (1:0)

Gol za Beograđane postigao je Nenad Gavrić, udarcem sa desetak metara. To je bila i prva šansa ekipe Nenada Lalatovića, a asistent je bio Aleksandar Kovačević.

Već posle pet minuta, počeli su i napadi Olimpije, za koju je nastupio Aleksandar Lazevski, nekadašnji igrač Partizana. Konačan rezultat postavio je Milan Burgić, šutem glavom, posle kornera.

Utakmica je završena u povišenoj tenziji, koju je arbitar pokušavao da smiri žutim kartonima. Do kraja nije bilo golova, a Zvezda je završila utakmicu u potpuno izmenjenom sastavu u odnosu na početak.

Trener Nenada Lalatović zamenio je na poluvremenu celu startnu postavu, osim Damira Kahrimana, koji je takođe u 62. minutu predao mesto pred golom Marku Trkulji.

Od početka drugog dela pružio je šansu još nedovoljno spremnom novajliji, centarforu Fuadu Gbolahanu Salamiju, kome je to bio i debi u crveno-belom, jer nije putovao na pripreme u Sloveniji.

Nigerijac je u 63. bio u šansu da zatrese mrežu Olimpije, utrčavši u kazneni prostor, ali je njegov šut sa leve strane šesnaesterca golman “zmajčeka” odbranio.

Zvezda je počela utakmicu u sastavu: Kahriman, Cvetković, Lazić, Luković, Anđelković, Kovačević, Lazović, Stojanović, Savićević, Gavrić, Parker. U nastavku su igrali Trkulja, Jovanović, Grujić, Mbođ, Đorđević, Ristić, Bosančić, Avramovski, Katai, Salami i Jović.

Utakmicu su propustili golman Zvezde Predrag Rajković, zbog lakše povrede kuka, i defanzivacSavo Pavićević, zbog infekcije potkolenice.

Crveno-beli će u Antaliji odigrati još pet kontrolnih mečeva. U petak će proći sledeću proveru, a rival će im biti Rubin. Potom će igrati protiv Metalista (7. 2), Rostova (10. 2) i Mordovije (11. 2). Generalnu probu imaće 14. 2, a protivnik će joj biti BATE Borisov.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama