Кошарка Кошарка/Вести

Dajte krv i osvojite kartu za Žalgiris!

Izvor: kkcrvenazvezda.rs

Udruženje građana „Delije Sever“ u sredu 4. februara šesti put organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi pod sada već prepoznatljivim sloganom „Crveno-bela krv“. U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije ova akcija biće sprovedena u medija centru stadiona „Rajko Mitić“ (zapadna strana) od 12 do 18 časova.

Treba istaći da je Udruženje građana „Delije Sever“ ovu akciju prvi put organizovalo 2012. godine, a u aprilu 2014. godine „Crveno-bela krv“ donela je rekordan broj dobrovoljnih davalaca – 404.

I ovog puta KK Crvena zvezda će zdušno pomoći ovu akciju, a za sve dobrovoljne davaoce krvi biće obezbeđene besplatne ulaznice za meč šestog kola E grupe Evrolige sa Žalgirisom.

Pozivamo sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da dođu i daju krv i na taj način nekome spasu život, jer su nove zalihe krvi uvek potrebne. Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, ispavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude najmanje tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама