Rukomet Rukomet/Izveštaji

Zvezdini rukometaši drugi na turniru u Beogradu

Autor: CZBG, izvor: www.sd-crvenazvezda.net

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su protiv Vojvodine rezultatom 25:31 (12:17) u finalu devetog memorijalnog turnira “Dragan Ranković“, koji je danas završen u Beogradu.

Dvostruki uzastopni šampion Srbije opravdao je ulogu favorita i osvojio trofej u glavnom gradu. U početku je Zvezda parirala ekipi iz Novog Sada. Tim Nenada Peruničića je golom Brajovića poveo sa 5:4, ali se ispostavilo da je to bilo poslednje vođstvo beogradskog sastava. Gosti su napravili seriju od 5:0 sa dva gola raspoloženog Orbovića i preokrenuli na 9:5. Zvezda je brzo prepolovila zaostatak preko Babića i Brajovića, ali su gosti ponovo stigli do plus četiri. Vojislav Brajović je bio ubedljivo najraspoloženiji u redovima Crvene zvezde sa šest golova u prvom poluvremenu, ali je njegov doskorašnji saigrač Vuk Lazović doneo Vojvodini vođstvo od 17:12 posle prvih 30 minuta.

Vojvodina je na startu drugog dela igre iskoristila agoniju Zvezde i stigla do dvocifrene prednosti od 23:13. Babić je uzvratio sa dva pogotka u nizu, ali je prvak države nedugo nakon toga vratio plus deset šestim pogotkom Stankovića. Marko Antelj je u drugom poluvremenu odbranio dva sedmerca, a šansu su dobili i vrlo mladi Vujović i Popović. Posebno se istakao Vujović sa četiri pogotka, pa je Zvezda uspela da smanji na konačnih 25:31. Najbolji strelac finalnog susreta bio je Vojislav Brajović sa sedam pogodaka, dok su u pobedničkoj ekipi po šest puta mrežu pogađali Uroš Elezović i Strahinja Stanković.

Vojvodina – Crvena zvezda 31:25 (17:12)

Beograd – Dvorana: SC Voždovac. Gledalaca: 500. Sudije: Boričić i Marković (Beograd). Sedmerci: Vojvodina 5 (3), Crvena zvezda 4 (2). Isključenja: Vojvodina 6, Crvena zvezda 2 minuta.

Vojvodina: L. Arsenić, Živković 2, Orbović 4, Todorović 4, Elezović 6, Marjanović 2, Smiljanić 2 (1), Denić, Jovanović 1, Lazović 1, N. Arsenić 2 (2), Nikolić, Petrović, Stanković 6, Kocić (12 odbrana, 2 sedmerca), Ćurković.

Crvena zvezda: Živojinović, Antelj (3 odbrane, 2 sedmerca), Cupara (2 odbrane), M. Popović, Milošević 3, Gačević, Vujović 4 (1), L. Popović 1, Šotić 1, Nešovanović 2, Matičić, Dimitrić 2, Babić 4, Ivanović 1, Brajović 7 (1)

Nagradu za najboljeg igrača turnira dobio je Miloš Orbović iz Vojvodine, a zatim su kapitenima ekipa uručeni pehari za osvojeno drugo i prvo mesto.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama