Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda – Solnok 20. kolo ABA lige

Autor: CZBG

Večeras (1. februar) od 19 časova košarkaši Crvene zvezde Telekom dočekuju ekipu mađarskog Solnoka u okviru 20. kola regionalne ABA lige. Biće ovo lepa prilika da košarkaši Zvezde zabeleže i 20. uzastopnu pobedu i time potvrde svoju neprikosnovenost u regionalnoj ligi.

Ipak, na ovom meču, naša ekpa će nastupiti desetkovana jer na parketu neće biti Branka Lazića (temperatura) kao ni Stefana Jovića (povreda leđa). Biće to dobra prilika da trener Dejan Radonjić ukaže priliku nekim igračima koji tokom sezone baš i nisu imali zapažene minute.

Pred ovu utakmicu, na konferenciji za medije javnosti se obratio trener Radonjić:

Posle velikog gubitka snage i prve pobede u Top 16 fazi Evrolige, dolazi nam mađarski Solnok. To je tim koji je napravio dosta promena u odnosu na prvu utakmicu koju smo igrali u Mađarskoj i koji je sada veoma iskusan i poseduje kvalitet. Mogli su imati čak i neku pobedu više, s obziorkm na nivo igara koji su prikazali protiv kvalitetnih timova u gostima. Očekujemo da igraju rasterećeno i dobro i da pokažu kvalitet koji poseduju – počeo je priču Radonjić, a potom naglasio da će njegova četa biti silno oslabljena u sutrašnjem meču:

Sasvim prirodno se očekuje da ta potrošnja energije u našem timu donese neke nove situacije. Ovog puta, nešto što je jasno je da Stefan Jović neće biti u timu. Nadam se da će uspeti da se oporavi i bude spreman za meč protiv Žalgirisa u elitnom takmičenju. Uz to, ni Branko Lazić neće biti u timu zbog temperature. Ali, svi ostali igrači moraju dati doprinos kako bismo nastavili u dobrom ritmu, odigrali dobar meč i slavili pred našim navijačima. Ovaj duel moramo da iskoristimo i za ono što nas čeka nakon toga.

Radonjić je pozvao navijače da ponove spektakularnu atmosferu iz meča protiv Albe u okviru Evrolige:

Ambijent protiv Albe bio je za svaku pohvalu i želja nam je da i protiv Solnoka dvorana opet bude puna, a samim tim da nas to podstakne da dođemo do još jedne pobede. Videli ste i sami koliko našem timu, koji je najmlađi u Evroligi, znači podrška navijača. Zaista bismo voleli da tako bude i sada, iako protivnik možda i nije tako atraktivan. 

Ulaznice za ovaj meč, na dan utakmice, moći će se kupiti na biletarnici dvorane Pionir od 15 časova.

Prenos utakmice možete pratiti na kanalima Sport kluba.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama