Рукомет Рукомет/Извештаји

Trijumf Zvezde u derbiju za plasman u finale

Autor: CZBG, izvor: http://www.sd-crvenazvezda.net

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Partizan u dvorani Voždovac na Banjici rezultatom 27:26 (14:13) u polufinalu devetog memorijalnog turnira “Dragan Ranković“. Pobedonosni pogodak postigao je Stanko Dimitrić, a kapiten Vladimir Cupara je odbranio pokušaj crno-belih da izjednače u finišu.

Crveno-beli su nastupili u podmlađenom sastavu, iskusna pojačanja Ivanovića i Živojinovića nisu ulazila u igru, kao ni Voja Brajovića, a večiti rival je bolje otvorio utakmicu i poveo sa 5:3. Nakon toga su igrači Nenada Peruničića zaigrali znatno bolje. Cupara je vezao tri odbrane, a Zvezda je preko Todorovića Nešovanovića i Dimitrića napravila seriju od 3:0 i preokrenula na 6:5. Radojković je svojim trećim pogotkom poravnao na 7:7, a zatim je usledila još jedna serija Crvene zvezde od 3:0. Golove su postigli Nešovanović, Todorović i Milošević, pa su crveno-beli poveli sa 10:7. Partizan je uspeo da se približi na gol zaostatka, ali samo za kratko, jer raspoloženi Nemanja Nešovanović uspeva da postigne dva pogotka, a Dimitrić je vratio tri gola prednosti klubu iz Ljutice bogdana za 14:11. Ipak, u finišu prvog poluvremena ekipa Nenada Maksića preko Kukića i Živkovića smanjuje na 13:14.

Tempo je u drugom delu opao, ekipe su više grešile, igrale su se znatno čvršće odbrane, ali je Zvezda sa dva gola Dimitrića i jednim pogotkom Šotića uspela da stigne do najveće prednosti od četiri razlike (17:13). Partizan je uzvratio serijom od 5:0 za preokret i vođstvo od 18:17 u 39. minutu. Sretenović je dva puta pogodio mrežu iz igre, a kapiten crno-belih Vanja Ilić je realizovao dva sedmerca u pomenutom naletu. Usledila je rezultatska klackalica, a Zvezda je sa dva gola u nizu Dejana Babića povela sa 21:20. Do kraja se igralo gol za gol, a Mladen Šotić je svoju dobru partiju krunisao pogotkom za novo vođstvo crveno-belih rezultatom 24:23 u 50. minutu. Crno-beli su preokrenuli na 25:24, ali se Crvena zvezda bolje snašla u finišu iako je u jednom trenutku imala i dva igrača manje. Darko Todorović je svojim sedmim golom izjednačio na 25:25, Cupara je dobro branio, ali je Partizan iskoristio brojčanu prednost i ponovo poveo preko Ivana Popovića.

Sa igračem manje i iz jednog konfuznog napada, crveno-beli uspevaju da izjednače na 26:26 “bombom“ mladog Nikole Miloševića sa preko devet metara. Zvezda je konačno kompletna posle ovog pogotka, a protivnički tim nije uspeo da realizuje svoje napade do kraja utakmice, da bi Stanko Dimitrić postigao ispostaviće se pobedonosni pogodak, a vrlo zapaženi kapiten Vladimir Cupara zaustavio i poslednji pokušaj rukometaša Partizana 15 sekundi pre kraja.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Darko Todorović sa sedam golova, Stanko Dimitrić je postigao pet, a Nemanja Nešovanović, Mladen Šotić i Nikola Milošević po četiri pogotka. Stevan Sretenović je zabeležio pet golova za Partizan, a Mihajlo Radojković i Vanja Ilić po četiri.

Partizan – Crvena zvezda 26:27 (13:14)

Beograd – Dvorana: SC Voždovac. Gledalaca: 350. Sudije: Nenadić i Stefanović. Sedmerci: Partizan 2 (2), Crvena zvezda 2 (2). Isključenja: Partizan 10, Crvena zvezda 14 minuta.

Partizan: Tomić, V. Ilić 4 (2), Sretenović 5, Dimitrijević, Radovanović 1, Pižurica, M. Ilić (3 odbrane), Radojković 4, Jokić, Živković 3, Kukić 3, Maksić, Radović (5 odbrana), Popović 2, Mršulja, Ćućuz (7 odbrana), Pavić 3.

Crvena zvezda: Živojinović, Antelj, Cupara (15 odbrana), Popović 1, Milošević 4 (1), Gačević, Vujović, Todorović 7, Šotić 4, Nešovanović 4, Dimitrić 5 (1), Babić 2, Ivanović, Brajović, Milutinović.

Sutra će u finalu devetog memorijalnog turnira “Dragan Ranković“ od 19 časova i 30 minuta igrati Crvena zvezda i Vojvodina, dok će se u meču za treće mesto od 17 i 30 sastati Partizan i Spartak Vojput.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама