Košarka Košarka/Izveštaji i analize

RADONJIĆ: KRASI NAS OZBILJNOST

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Crvena zvezda odigrala je fantastičnu utakmicu protiv Solnoka i zasluženo zabeležila 20. uzastopnu pobedu u ABA ligi. Crveno-beli su slavili sa čak 43 poena razlike uz apsolutnu konktrolu dešavanja na terenu i vrlo atraktivne poteze. Zadovoljstvo zbog ubedljivog trijumfa nije krio ni trener crveno-belih Dejan Radonjić:

Foto: zvanični sajt kk Crvena zvezda Telekom
Foto: zvanični sajt kk Crvena zvezda Telekom

– Imali smo upečatljiv i kvalitetan odnos. Sve vreme smo bili maksimalno fokusirani da na parketu uradimo dobre stvari što je za posledicu imalo veliko vođstvo već u ranom periodu meča. To je i uslovilo ovako veliku razliku na kraju. Nije jednostavno posle velikog pražnjenja protiv Albe, ovako velikog broja utakmica i povreda, napraviti ambijent da se izvuče ovako kvalitetan pristup. Ali, ozbiljnost nas krasi od samog početka sezone zbog čega je zadovoljstvo mnogo veće. Našu fokus nije poremetila činjenica da smo već obezbedili prvo mesto, što smo igrali protiv slabijeg rivala i bili ispražnjeni. Svih 40 minuta smo radili veoma ozbiljno i zbog toga čestitam igračima.

Mladi stručnjak objasnio je i zašto Đorđe Kaplanović nije imao više prostora.

– Žao mi je što nam Kapalnović nije mogao da dobije koji minutu više. On već duže vreme nije u trenažnom procesu, pa nismo smeli da rizikujemo.

Na pitanje da li će Lazić i Jović bit spremni za meč sa Žalgirisom, Radonjić je odgovorio:

– Povreda Jovića nije ozbiljna, dok je kod Lazića u pitanju povišena temperatura i viroza. Već u utorak očekujem obojicu na treningu. Kod Stefana je to izvesno, a Lazić se već oseća mnogo bolje. Ali, nismo hteli da rizikujemo s obzirom da do kraja sezone imamo još oko 50 mečeva.

Kapiten crveno-belih Luka Mitrović pohvalio je odnos koji su svi njegovi saigrači prikazali u duelu sa Mađarima.

– Možemo da budemo zadovoljni, pre svega zbog pristupa kakav smo imali, kao i ozbiljnost koju smo pokazali pri velikoj razlici. Minute su bile ravnomerno raspoređene, a mi smo reagovali kako se očekuje od svake ozbiljne ekipe. Nijednog trenutka nismo dozvolili da izgledamo opušteno. Ovo je dobra uvertira pred meč sa Žalgirisom. Sada imamo dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za tu utakmicu.

Na pitanje koliko je zadovoljan svojim partijama, Mitrović je kratko odgovorio:

– Nisam zadovoljan.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama