Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Fantastična Zvezda za prvu pobedu u TOP 16 (video)

Autor: CZBG

Večeras su košarkaši Crvene zvezde Telekom odigrali jednu od najboljih utakmica u dosadašnjem ciklusu Evrolige i nošeni fantastičnom podrškom sa tribina hale Pionir (oko 6.000 gledalaca) pobedili košarkaše berlinske Albe rezultatom 86:69 (22:12, 25:17, 17:18, 22:22).

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Pre samog početka utakmice, bivši igrač Crvene zvezde (a sada trener berlinske Albe), Saša Obradović, dobio je velike ovacije i gromoglasni aplauz Zvezdinih navijača koji su tako pokazali da nisu zaboravili svog bivšeg igrača, a Nebojša Ilić je Saši uručio i poklon u ime kluba.

566929_dres-sasa-foto-sk_f
Foto: sport.blic.rs

Utakmica je krenula malo nervozno sa obe strane, ali su naši igrači polako ali sigurno preuzimali kontrolu u ovoj utakmici i već prvu četvrtinu dobili sa 10 poena razlike (22:12), Ono što je navijače našeg kluba posebno moglo da obraduje je vidno podizanje forme Markusa Vilijamsa koji je ponovno počeo da deli fantastične asistencije i tako razigrava ostatak ekipe.

Košarkaši Zvezde su nastavili i u drugoj četvrtini u fantastičnom ritmu i nisu dozvolili košarkašima Albe da naprave skoro ništa u napadu (Alba postigla samo 29 poena u prvom poluvremenu). Odlično je trener Radonjić pravio izmene i u svakom trenutku je prava petorka bila na parketu i odgovorila zadacima postavljenim pred njih.

Treća i četvrta četvrtina je donela dosta izjednačenu igru (rezultatski), mada je Zvezda u nekoliko navrata propustila priliku da doslovice nokautira protivnika, tako da su košarkaši Albe uspeli da ne dožive katastrofu.

Nakon večerašnje utakmice Crvena zvezda ima skor od jedne pobede i četiri poraza, a u sledećem kolu dočekuje ekipu Žalgirisa.

Zvezda: Vilijams 7 (10 asistencija), Rebić, Dangubić 9, Mitrović 6, Lazić 10, Blažič 6, Kalinić 9, Marjanović 17 (12 skokova), Tejić, Dženkins 12, Jović 9, Cirbes 1.

[youtube id=”BqGoe5HqJzA&x-yt-cl=85027636″]

[youtube id=”yT_i7NuF514″]

[youtube id=”qx9cyINeHhU”]

[youtube id=”MwNyAzWtZ-g”]

[youtube id=”ymowjHT8DZM”]

[youtube id=”-d9sYKpdYGo”]

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama