Кошарка Кошарка/Вести

Drugostepena komisija delimično usvojila Zvezdinu žalbu

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Drugostepena komisija Evrolige delimično je usvojila žalbu KK Crvena zvezda Telekom. Žalbeno veće Evrolige uvažilo je argumente koje su čelnici crveno-belih i njihov pravni tim izneli tokom saslušanja u Milanu 20. januara pa je kazna sa 50.000 evra umanjena na 30.001 evro što predstavlja najmanju novčanu sankciju koja se izriče u slučaju sukoba navijača. Takođe, žalbeno veće Evrolige u svom obrazloženju je konstatovalo da disciplinski sudija Evrolige Patrik Grandžan nije dobro analizirao sve okolnosti na osnovu kojih je doneo svoju odluku.

Iako je delimično usvojena žalba, KK Crvena zvezda Telekom izražava svoje nezadovoljstvo i ovako smanjenom novčanom kaznom, jer iz svih dokaza koji su predočeni potpuno je jasno da Crvena zvezda ne snosi bilo kakvu odgovornost za tragičan događaj u Istanbulu. Iz tog razloga KK Crvena zvezda Telekom će se u narednom periodu žaliti sledećoj instanci na ovakvu odluku koju ne smatra pravednom.

Takođe, rukovodstvo KK Crvena zvezda je ostalo pri svom predlogu koji je predočen čelnicima Evrolige, da sav prihod od kazni koje su u obavezi da plate Galatasaraj i Crvena zvezda bude prosleđen porodici Marka Ivkovića. Evroliga je načelno prihvatali ovaj predlog, ali se tek očekuje zvanična potvrda Borda Evrolige. Podsećamo da je Galatasaraju odbijena žalba tako da je klubu iz Istanbula podvrđena kazna po kojoj osim igranja tri utakmice bez prisustva publike je u obavezi da plati i 100.000 evra.

Скочи на траку са алаткама