Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Kalinić za 19 u nizu (video)

Autor: CZBG, Stefan N.

Crvena zvezda je pobedila u Morači. Nakon 10 godina, Morača je pala. Rezultat je na kraju utakmice glasio 77:76.

Crveno beli, su nakon praktično izgubljene utakmice i -15 u trećoj četvrtini, uspeli da se izdignu iz toga i koševima Markusa Vilijamsa i Čarlsa Dženkinsa. Koševima Majka Cirbesa, Zvezda se u četvrom kvartalu držala iznad površine vode, da bi sudbinu zapečatio Nikola Kalinić. Kalinić je postigao koš nakon promašenog slobodnog bacanja Vilijamsa i tako doneo pobedu svojoj ekipi u Podgorici nakon skoro čitave decenije.

Utakmicu za Crvenu zvezdu, sjajno je otvorio Čarls Dženkins, uspeo je da veže nekoliko poena, i tako donese prednost Zvezdi. Nakon toga, Budućnost se konsolidovala, i uspela da dođe do egal utakmice. Druga četvrtina, i početak treće, protekli su u znaku podgoričke ekipe. Nakon toga, Zvezda je došla do svog ritma, odnosno Markus Vilijams koji je pratično igrao sam tu četvrtinu protiv ekipe Budućnosti uz pomoć Dženkinsa.

Četvrta četvrtina, bila je puna napetosti. Šehović je na isteku napada postigao jednu nemoguću trojku i činilo se da su sve nade za pobedom Crvene zvezde gotove. Ipak, ušlo se u penal završnicu, i Omar Kuk je u toj penal završnici promašio izuzetno bitno slobodno bacanje. Majk Cirbes je u ovom delu utakmice odigrao izuzetno bitnu ulogu. U jednom periodu utakmice, jedini je postizao poene. Takođe, defanzivno je i zatvorio reket. Crvena zvezda je u zavšnici zonskom odbranom, uspela malo da poremeti napade Budućnosti.

Budućnost – Crvena zvezda Telekom 76:77 (24:23, 17:11, 13:28, 22:15)
Crvena zvezda Telekom: Vilijams 19 (6as), Rebić, Dangubić, Mitrović 8, Lazić 3, Blažič, Kalinić 6 (8sk), Tejić, Dženkins 17, Jović, Cirbes 18 (7sk).

[youtube id=”OSP1iu1NYdE”]

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama