Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши

Odbojka – Zvezda slavila posle dva poraza

Autor: CZBG, izvor: www.wienerliga.org

Crvena zvezda – Đerdap 3:0 (25:20, 25:14, 25:22)

Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 50. Sudije: M. Milošević, Đ. Stevanović (obojica iz Beograda).Trajanje meča: 71 minut.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 10, Stoilović 15, Gmitrović 11, Koprivica 13, Milutinović 5, Buculjević 2, Jevtić (libero), Đurđević, Martinović, Stefanović, Kecman, Blagojević. Trener: Dragan Kobiljski.
ĐERDAP: Vuksanović 5, Ateljević 15, Mitev 7, Džigurski 3, Stojsavljević 11, Spasić (libero), Savić, Sretenović, Antić 4. Trener: Milorad Kijac.

 Bez velike borbe, Crvena zvezda je upisala prvu ligašku pobedu u 2015. godini. Protiv slabašnog Đerdapa, šampion je ostvario maksimalan trijumf, čime je sačuvao drugu poziciju, pa će mirnije nastaviti pripreme za završnicu Kupa.

 Sa druge strane, Kladovčanima predstoji težak period u borbi za opstanak. Pred sam meč su doputovali u Beograd, bez srednjeg blokera Ilića, koji se povredio na jednom od poslednjih treninga.

U situaciji u kojoj su imali samo jednog zdravog srednjaka, iskusni Milorad Kijac ponovo je morao da improvizuje puno toga u igri svog tima.

Nakon „početnog ispitivanja snaga” (do 15:14), Zvezda je zagospodarila situacijom. Stoilović iBuculjević su davali ton igri svog tima, a ostatak ekipe, delovao je kao dobro ukomponovan orkestar. Gosti nisu mogli da prate tako jak ritam.

U drugom setu identična slika. Proradio je blok domaćina, prednjačili su Milutinović i Okolić, koji nije mogao u napadu „da se nađe” sa svojim kapitenom. Koprivica je unosio mirnoću u igri svog tima, a na idealan prijem, domaći nisu imali nikakvih problema.

Đerdap je osvojio najviše poena u poslednjem setu, pošto su spasili tri meč lopte (od 24:19 do 24:22), da bi nakon tajm-auta Dragana Kobiljskog, pogrešili servis. Zapažene role u finišu meča imali su Vukašin Đurđević i Nemanja Sretenović, mlade snage rivala.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама