Fudbal Fudbal/Vesti

FSS: Ugovor sa Philips-om uskoro, stižu nove sijalice

Autor: CZBG

Posle dužeg vremena, utakmice reprezentacije Srbije bi ponovo mogle da se igraju na stadionu u Ljutice Bogdana, jer će problem sa osvetljenjem uskoro biti rešen sredstvima UEFA, a posredstvom FSS.

Već duže vreme, naš najveći stadion ne ispunjava uslove za organizaciju utakmica najviše kategorije zbog slabog osvetljenja. Veštaci evropske kuće fudbala utvrdili su da reflektori trenutno proizvode osvetljenje izmežu 800 i 900 luksa, što je daleko od minimalnih 1400 koliko zahtevaju propozicije. Takvo stanje je posledica dugogodišnjeg nemara Zvezdinih uprava kada je održavanje objekta u pitanju. Po nekim procenama, potrebno je zameniti nekoliko desetina sijalica, a cena je, nezvanično, oko hiljadu evra po komadu, što je očigledno bilo preveliki zalogaj za čelnike crveno-belih, pa se u rešavanje problema uključio fudbalski savez. Na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja održanoj u Staroj Pazovi, najavljeno je da će ugovor o postavljanju novih sijalici sa kompanijom “Philips” biti potpisan u narednih 7 dana. Ukoliko ne iskrsnu novi problemi sa vremešnim reflektorima postavljenim davne 1971. godine (pominjao se problem njihove statičke stabilnosti ), očekuje se da se reprezentacija vrati ponovo na crveno-belu stranu Topčidarskog brda, a ni Crvena zvezda neće morati da brine o tome na leto ako bude nastupala u evropskim takmičenjima.

Nešto ranije, u novembru 2014. takođe sredstvima UEFA je finansirana zamena travnate podloge na stadionu Parzizana.

Stadion u Ljutice Bogdana je otvoren davne 1964. godine, a od skoro nosi naziv “Rajko Mitić”. Na njemu reprezentacija Srbije poslednji put je bila domaćin 6.9.2013. protiv Hrvatske (1:1).

Tagovi

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama