Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Crvena zvezda – Zadar, ABA liga, 18. kolo

Autor: CZBG, Stefan N.

Novo kolo u Jadranskoj ligi za Crvenu zvezdu je pred vratima. Sledeći protivnik crveno-belima je ekipa Zadra.

Nakon 6 vezanih poraza, nakon 10. kola, za Zadar kao da je zaigrala druga ekipa. U sledećih 7 utakmica, zabeležili su 6 pobeda i samo jedan poraz u Laktašima. Utakmica sa Levskim je preskočena, i ona će biti odigrana u kasnijem terminu. Zbog toga, oni su danas u gornjem delu su tabele i pokušaće da se možda umešaju u borbu za plej of. U ovom trenutku, gostovanje ekipi Crvene zvezde nije baš najbolja stvar za Zadrane, ali zbog forme u kojoj se nalaze, treba očekivati jak otpor.

Dve  glavne poluge u igri Zadra su:

Džejms Florens: 15.7 poena, 3.6 asistencije, 3.9 izgubljenih, 43.9% iz igre

Florensa karakteriše izuzetna prodor igra, ali i dosta diskutabilna selekcija šuta. Sklon je tome da izgubi nekoliko vezanih lopti i tako uvede svoju ekipu u kontra ritam. To je i pokazao u prvoj utakmici protiv Zvezde gde je imao 5 izgubljenih lopti, i šut iz igre 4/12. Iz pika sa Sobinom radi dosta toga, pa i Ivanovim. Sposoban je da iz prodora dođe do obruča, ostavi pas ali i odigra pik sa igračem koji mu je napravio blok

Josip Sobin: 11.4 poena, 9.1 skok, 63.2% iz igre

Sobin je jedan izuzetno snažan centar, iako je visok samo 203cm (bez patika verovatno i niži). U poslednje vreme igra na visokom nivou, i završava oko obruča u visokom procentu, ali kroz karijeru, njegov problem su slobodna bacanja. Protivnici Zadra u egal završnicama obično traže Sobina za faul. U ovom nizu Zadra u kojem se nalaze, on praktično prosečno beleži dabl dabl.

*statistika igrača je izvučena iz poslednjih 7 utakmica.

Igrač koji možda može da se priključi ovom tandemu je Ive Ivanov. Košarkaši koji ćine rotaciju su šuter Henrik Širko, krilo Marko Ramljak, bekovi Domagoj Bošnjak i Franko Šango, centar Filip Kraljević i nova akvizicija kluba Boris Barać, koji se nakon teške povrede, na utakmici protiv Cibone, vratio na teren i odigrao 13 minuta.

U igri Zadra, dosta toga se svodi na igru Sobina i Florensa, igrači poput Širka i Šanga čekaju i „ćoškare“ u želji da šutnu trojku. Barać će sigurno doneti još više u napadu Zadra, ali pitanje je koliko u ovom trenutku mladi košarkaš može da pruži.

Dirktiraju dosta visok tempo igre, sa dosta poseda. Traže otvorene pozicije za svoje šutere, ili završavaju ispod samog obruča. Igrači sem Florensa nisu preterano kreaitivni i dosta su statični. Jedini koji može možda da iskoči iz šablona jeste Domagoj Bošnjak, koji ponekada voli da se zaigra.

Utakmica se igra u ponedeljak, u palati Pionir, sa početkom u 20:30 časova, a prenos će biti emitovan na kanalima Sportkluba. Karte su u prodaju puštene danas, i one iznose 200 dinara za tribine.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама