Ватерполо Ватерполо/Извештаји

Jug bolji od Zvezde

Izvor: Moja Crvena zvezda

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su u 13 .kolu Triglav Regionalne lige na „11. aprilu“ od Juga 13:16 (1:5, 6:3, 3:4, 3:4). Najefikasniji je bio Strahinja Rašović sa 5 golova.

Veliki otpor je pružila Crvena zvezda favorizovanom i nemilosrdnom protivniku. Kako je krenulo, očekivala se laka pobeda Dubrovčana i kanonada. Jug je veoma lako, silovito i ubedljivo prvi period rešio u svoju korist, ali to kao da je probudilo crveno-bele, iako je prvi gol postigao Obradović 20 sekundi pre isteka prve četvrtine, a pored gola upućen je još samo jedan udarac. Crvena zvezda je odigrala odličnu drugu četvrtinu i stigla do 5:6, a onda je sumnjiva odluka sudije Štampalije dovela do isključenja Viktora rašovića i gola za Jug. Agresivnom odbranom i mnogo sigurniji u napadačkim odlukama, crveno-beli su se totalno približili Jugu, a zapažene odbrane beležio je i Marko Draksimović. Utakmica je obilovala „čudnim“ sudijskim odlukama, trener Juga Bobić je, praktično ceo meč bio na sredini bazena, opomenut je u nekoliko navrata, a Dejan Savić je zaradio žuti karton. Jedna od čudnih odluka je da je glavni sudija bio iz Šibenika?! Ako igraju klub iz Srbije i klub iz Hrvatske, sudija mora biti neutralan, jer će svaka sumnjiva odluka baciti senku.

Početak treće četvrtine doneo je nova uzbuđenja. Prvo je u napadu vaterpolista Juga dva puta nogom udario Ranđelovića, a nije bilo preplivavanje u pitanju, a zatim je Crvena zvezda preko Viktora Rašovića došla do 7:8, a zatim i preko Strahinje Rašovića iz kontre do 8:8. Imala je Zvezda priliku i da povede, ali iskusniji i kvalitetniji gosti su sa tri brza gola Jangera i Bikarija došli do 11:8. Viktor Rašović je povisio 9:11, a vaterpolista Juga Macan je isključen bez prava zamene, tzv. „brutaliti“. Crvena zvezda je imala četiri napada sa igračem više i peterac, ali samo jednom je pogodila, uz peterac. U poslednjoj četvrtini, Jug je ušao iz hendikepa sa 10:12, a Ranđelović je posle još jedne sumnjive odluke zaradio treće isključenje. Jug je to umeo da iskoristi i brzim golovima prelomio meč u svoju korist.
Viđena je lavovska borba, ali je Jug na kraju uspeo da slomi veliki otpor crveno-belih i ostane neporažen. U drugom meču B grupe, Primorac je savladao Medveščak 9:7, a u nedelju Vojvodina dočekuje Mornar, dok je Jadran iz Herceg Novog bio slobodan. Tabela posle 13.kola izgleda ovako – Jug 33, Jadran HN 19, Mornar (-1) 18, Crvena zvezda 15, Vojvodina (-1) 10, Primorac 4, Medeveščak 4.

U narednom kolu, Crvena zvezda dočekuje novosadsku Vojvodinu i pobedom bi i matematički i teoretski osigurala plasman u drugu fazu takmičenja.

Crvena zvezda – Jug 13:16 (1:5, 6:3, 3:4, 3:4)

Bazen „11.april”. Gledalaca 400. Sudije: Štampalija (Šibenik), Ivan Raković (Beograd). Igrač više: Crvena zvezda 9 (2), Jug 9 (4). Peterci: Crvena zvezda 2 (2), Jug 1 (1). Napad sa igračem više tokom isključenja bez prava zamene: Crvena zvezda 4 (1).

CRVENA ZVEZDA: Draksimović, S. Rašović 5, Drašović, Tankosić, Tomašević, Eškert 1, Bijelić 2, V. Rašović 3, Ranđelović, Njegovan, , Šormaz, Obradović 2, Todorovski, Jović. Trener: Savić.

JUG: Bijač, Macan, Bošković 1, Buconić, Janger 5, Fatović, Marković, Bušlje 3, Visković 4, Bautović, Bikari 2, Obradović, Popadić, Batina, Ivanković 1. Trener: Bobić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама