Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkaši

Pobeda Zvezde u Mađarskoj

Autor: CZBG, izvor: www.okcrvenazvezda.com

Odbojkaši Crvene zvezde trijumfovali su u prvoj utakmici osmine finala Kupa izazivača protiv Fino Kapošvara u Mađarskoj rezultatom 1:3, po setovima 23:25, 25:27, 25:22, 26:28 za 105 minuta igre.

Crveno-beli su odigrali još jedan težak meč na gostujućem terenu u Kupu izazivača, ovoga puta u Mađarskoj. Da će odbojkaši Fino Kapošvara biti tvrd orah videlo se već u prvom setu. Zvezda je imala i pet poena prednosti (11:16 i 15:20), ali su Mađari čvrstom igrom uspeli da se primaknu na samo poen zaostatka u završnici prvog perioda igre. Ipak, crveeno-beli su bili oprezni i poveli su rezultatom 23:25.

Naši odbojkaši su imali prednost od 5:8 na prvom tehničkom tajm autu u drugom setu. Predah je prijao domaćinu koji je uspeo potom da preokrene rezultat, a onda su se ekipe smenjivale u vođstvu. Serijom od 7:1, Kapošvar je stekao četiri poena prednosti (19:15). Imali su Mađari četiri set lopte, ali su crveno-beli sjajnom igrom uspeli da prvo izjednače rezultat, a onda preokrenu i dupliraju svoje vođstvo – 25:27.

Izabranici Dragana Kobiljskog su odlično startovali i u trećem setu. poveli su sa 5:9, ali se domaćin nije predavao. Kapošvar je sustigao crveno-bele, a potom je i poveo, pa je na drugom tehničkom tajm autu imao prednost od jednog poena. Ljubimci domaće publike su došli do vođstva od tri poena koje su sačuvali do kraja seta, pa su smanjili vođstvo Crvene zvezde – 25:22.

Nadahnuti osvojenim setom, Mađari su zadavali dosta muka našim momcima i u četvrtom periodu igre. Crveno-beli su imali blagu prednost do završnice seta, a onda je usledila rezultatska klackalica. Zvezda je imala prednost i usledile su meč lopte za naš tim koji je na kraju uspeo da iskoristi četvrtu i trijumfuje rezultatom 26:28.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Lazar Koprivica sa 19 osvojenih poena. Odličnu partiju pružio je i srednji bloker Vuk Milutinović koji je nanizao 14 poena uz 5 blokova. Filip Stoilović je dodao 15, a kapiten Maksim Buculjević 9 poena. Kod domaćina istakli su se Balaš Bagic sa 21 i Alpar Sabo sa 17 (9 blokova) poena.

Revanš meč će se odigrati u sredu, 21. januara od 18 časova u dvorani SC Šumice u Beogradu.

Ukoliko eliminišu Mađare, odbojkaši Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa izazivača (4. i 11. mart) bi igrali protiv pobednika dvomeča Dukla Liberec (Češka) – Ravena (Italija).

FINO KAPOŠVAR – CRVENA ZVEZDA 1:3 (23:25, 25:27, 25:22, 26:28)
Dvorana: Kapošvar (Mađarska). Gledalaca: 350. Sudije: Oleksij Skibitskij (Ukrajina) i Bojan Brlaš (Hrvatska). Trajanje meča: 105 minuta.
FINO KAPOŠVAR: Sabo 17, Bozoki 9, Juhaš 12, Mađar 4, Rasa 6, Bagič 21, Deak (libero), Nemet 3. Nisu igrali: Tot, Pavlenji i Vajda. Trener: Đorđ Demeter.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 7, Jevtić (libero), Stoilović 15, Gmitrović 7, Koprivica 19, Milutinović 14, Martinović, Kecman, Blagojević 5, Buculjević 9. Nisu igrali: Stefanović i Nejić. Trener: Dragan Kobiljski.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama