Vaterpolo Vaterpolo/Vesti

Vaterpolisti protiv Medveščaka otvaraju 2015.godinu

Autor: CZBG, izvor: www.mojacrvenazvezda.net

Vaterpolisti Crvene zvezde u okviru 11.kola Triglav Regionalne vaterpolo lige gostuju Medveščaku, u Zagrebu na bazenu „Utrina“. Meč u Zagrebu počinje od 20.15h i biće prvi meč obe ekipe u 2015.godini.

Crveno-beli su krajem protekle godine ispali u polufinalu F4 Kupa Srbije od Radničkog iz Kragujevca, pa im ostaje borba za što bolji plasman pred drugi krug takmičenja Regionalne lige. U osam mečeva, crveno-beli su zabeležili polovičan učinak – 4 pobede i 4 poraza, a dva kola su bili slobodni, i zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli grupe B. Za crveno-bele je duel na Utrini jako bitan zbog povratka na staze pobede i zbog priličnog zaostatka za Mornarom i Jadranom, a prilaska Vojvodine na samo dva boda zaostatka. Jug će svakako biti neprikosnoveno prvi i uz prvi Primorje je najveći kandidat za regionalnu krunu. Crvena zvezda je u seriji od tri vezana poraza, a poslednji put je slavila upravo protiv sadašnjeg protivnika, Medveščaka, 15.novembra na 11.aprilu. U prošlom kolu, Crvena zvezda je ubedljivo poražena od Jadrana na svom bazenu, (5:13).

Medveščak je nadaleko poznat po svom hokejaškom klubu, a vaterpolo klub po svojoj školi vaterpola, kojoj posvećuje najviše pažnje. U regionalnoj ligi zauzimaju 6.mesto sa skorom od jedna pobeda, jedna nerešena utakmica i sedam poraza u devet mečeva, i praktično bez šansi su za prolazak u drugi krug. Jedinu pobedu su ostvarili protiv Primorca, a u prošlom kolu su poraženi od Juga (19:3).
Crveno-beli sutra u 12 časova putuju za Zagreb, dok je meč zakazan za 20.15h. Na spisku putnika nema Denisa Šefika, na golu će biti Marko Draksimović i mladi reprezentativac Todorovski. U timu zbog prehlade neće biti ni Dimitrija Obradovića koga će zameniti Aleksa Dimitrijević, novopridošli igrač iz Beograda. Dejan Savić i njegovi puleni će morati da se potrude u narednom periodu, a direktan prenos meča iz Zagreba možete pratiti na Arenasport1.

11.kolo Triglav Regionalne lige

Medveščak – Crvena zvezda

bazen: Utrina, Zagreb

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama