Кошарка Кошарка/Вести

NEBOJŠA ČOVIĆ O MEČU SA GALATASARAJEM (VIDEO)

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaškom klubu Crvena zvezda Telekom u petak 16. januara u Kombank areni predstoji izuzetno teška utakmica i možda najteži ispit u dosadašnjem toku sezone. Specifičnost težine duela sa Galatasarajem ne ogleda se samo u snazi i kvalitetu tima iz Istanbula već i svim aspketima organizacije utakmice nakon tragičnih događaja u Turskoj i pogibije navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića.

Rukovodstvo crveno-belih veoma se angažovalo kako bi organizacija meča trećeg kola E grupe Top 16 faze protekla u najboljem redu. U tom cilju predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović preuzeo je neke konkretne mere, pa je između ostalog zatražio i prijem kod predsednika Vlade Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića. Želja prvog čoveka crveno-belih je da naša država odobri ulazak u Srbiju treneru Galatasaraja Erginu Atamanu, jer su postojale indicije da bi u suprotnom ova utakmica mogla biti odigrana van granica naše zemlje.

Takođe, Čović je istakao da Crvena zvezda zajedno sa nadležnim organima želi da preuzme potpunu odgovornost za organizaciju meča čime bi pokazala hrabrost, ali i svoju snagu. Prvi čovek crveno-belih je potvrdio da će se utakmica igrati uz prisustvo publike, da neće biti gostujući navijača na čemu je insistirala i Evroliga i da se Galatasaraju garantuje potpuna bezbednost. Čović još jednom apelovao na navijače da korektno navijaju, a najavio je i dolazak predsednika Galatasaraja u Beograd.

Kompletnu izjavu predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića možete pogledati OVDE ili u galeriji ispod teksta.

[youtube id=”NLwBSvOhOrc”]

Скочи на траку са алаткама