Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši

Odbojkaši Zvezde poraženi u derbiju

Autor: CZBG, izvor: www.wienerliga.org

Crvena zvezda – Partizan 1:3 (22:25, 22:25, 25:19, 10:25)

Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 600. Sudije: Goran Gradinski i Dejan Rogić. Trajanje meča: 96 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 4, Jevtić (libero), Lukić, Stefanović, Stoilović 8, Gmitrović, Koprivica 14, Milutinović 6, Martinović 4, Kecman, Blagojević 16, Buculjević 1. Trener: Dragan Kobiljski.
PARTIZAN: Ivković, Lopar 11, Kostić 1, Mulćan, Mrdak 20, Majstorović, Rajković (libero), Jokanović 1, Mijailović 17, P. Nikolić 4, M. Nikolić 19, Popović. Trener: Vladimir Vasović.

Partizan je dobio prvi večiti derbi u 2015. godini. Crno-beli su nastavili pobednički niz, slavili su i 11. put u isto toliko mečeva od početka sezone, a ujedno su se osamili na liderskoj poziciji, sa tri boda viška upravo u odnosu na Crvenu zvezdu.

Sa izvanrednim Nikolom Mijailovićem, koji se vratio posle osam meseci na teren, Partizan je u ovom trenutku bio prejak za večitog rivala. Od starta su crno-beli nametnuli ritam, kontrolisali su igru i rezultat, dok je Zvezda samo na momente pružala otpor, nedovoljno da ugrozi rivala.

Brzo su gosti poveli, imali su početkom prvog seta duplo više poena od rivala (14:7). Crveno-beli su u nekoliko navrata uspeli da priđu na dva poena zaostatka, poslednji put posle kontre Koprivice (20:18). No, Partizan je asom Jokanovića stigao do pet set lopti (24:19), a iskoristio je treću – 25:21.

 U drugom periodu crno-beli su poveli sa 9:4, ali je Zvezda uhvatila ritam i po prvi put u ovom setu uspela da stigne do prednosti u završnici, blokom Okolića (20:19). Ipak, Lopar je na isti način vratio minimalnu prednost crno-belima (22:21), a potom je lider na tabeli rutinski završio set – 25:22.

Tek u trećem periodu Zvezda je igrala onako kako ume. Top je rezultiralo brzim vođstvom (8:3), nedugo potom bilo je i „plus šest” za crveno-bele (12:6). Partizan ipak nije uspeo da ozbiljnije ugrozi Zvezdu u ovom setu – 25:19.

Ali, u četvrtom periodu nije bilo nikakve dileme. Crno-beli su brzo stekli veliku razliku (16:5), pa je već tada bilo jasno da će osvojiti sva tri boda i po drugi put u sezoni savladati večitog rivala. To se ubrzo i dogodilo, a crveno-beli su jedva stigli da osvoje dvocifren broj poena – 25:10.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama