Фудбал Фудбал/Вести

Prelazni rok: odbrana kompletirana, veza osvežena, napad rekonstruisan

Autor: CZBG, izvor: Večernje novosti

Crvena zvezda je blizu kompletiranja igračkog kadra koji će se  suprostaviti Partizanu u prolećnom delu šampionata u borbi za titulu prvaka. Posle potpisivanja ugovora sa povratnicima Aleksandarom Lukovićem(32) i Dušanom Anđelkovićem(32), te desnim bekom Cvetkovićem(24) koje je stigao iz Napretka, odbrana će biti kompletirana produžetkom saradnje sa Savom Pavićevićem(34). Velika rekonstrukcija predstoji u napadu gde se očekuju potpisi Parkera(24) i Orlandića(24).

Imao je iskusni crnogorski defanzivac nekoliko ponuda ove zime. Najuporniji je bio belgijski Lirs, na čijoj klupi sedi Slaviša Stojanović, sa kojim je Savo uspešno sarađivao 6 meseci u Crvenoj zvezdi, ali je limit plata u poslednjeplasiranom klubu belgijske lige ipak bio nepremostiva prepreka. Konkretna ponuda je stigla i iz Sidneja, kluba u kome nastupaju bivši prvotimci Crvene zvezde Nikola Petković i Miloš Čava Dimitrijević, koja je finansijski bila  primamljiva, ali je samo jedan poziv iz Ljutice Bogdana bio dovoljan da se i ona odbije i da momak iz Lovćenca nastavi tame gde je stao ove zime – u crveno-belom dresu. Procena čelnih ljudi šampiona Srbije je da je Pavićević neophodan ekipi i u sledećoj polusezoni, a njegovo iskustvo pomoglo bi i razvoju talentovanih klinaca iz omladinske škole. Po dolasku na pripreme 8. januara njega će sačekati novi ugovor koji će važiti do juna 2016. godine. Na izlaznim vratima je Darko Lazić za koga je stigla konkretna ponuda iz Belgije. Imajući u vidu da pored pomenutih Pavićevića i Lukovića crveno-beli na toj poziciji imaju i Bogdana Planića,  supertalentovane omladince Jovanovića i Stojanovića i povratnika sa pozajmice Mbođa, jasno je da uprava neće praviti previše problema oko toga.

Savo Pavićević jos godinu i po dana u crveno-belom dresu.

Za razliku od odbrane, ostale linije tima su još nekompletne. Sredinu je za sad pojačao samo Saša Stojanović(31) iz Univerzitatee Kluž, dok saga oko Radeta Krunića(21), veznog igrača Donjeg Srema još uvek traje. Naime letos je mladi reprezentativac potpisao ugovor sa italijanskom Veronom koja ga je odmah prosledila na pozajmicu u Donji Srem do kraja jesenje polusezone, a posle nove godine, trebao je da se vrati u Italiju. U međuvremenu došlo je do nesporazuma, Krunić tvrdi da potpisani predugovor ne važi jer nije dobio nijednu platu i želi da karijuru isključivo nastavi na stadionu “Rajko Mitić”, dok italijani smatraju da samo oni imaju pravo da ga proslede u neko drugi klub. Ostaje nada da će advokati rešiti ovaj nesporazum u što skorijem roku kako bi se Krunić što pre priključio crveno-belima.

Tandem zadnjih veznih Kovačević – Gogić takođe je blizu odlaska. Iskusniji Gogić je več potpisao ugovor sa kineskim Ćingauom, dok je za Kovačevića stigla ponuda iz Ajntrahta. Kao i u svakom prelaznom roku, aktuelan je odlazak Darka Lazovića. Čačaninu ističe ugovor za 6 meseci, a ukoliko klub želi da dobije obeštećenje koje bi nar delimično pokrilo ogroman dug prema ovom igraču(nezvanično radi se o sumi oko pola miliona evra), ovo je poslednja prilika. Navodno postoji interesovanje iz Španije i Nemačke.

Najveća rekonstrukcija očekuje se u navali, gde se očekuju potpisi Džošue Parkera i Petra Orlandića. Krilni napadač Antigve i Barbuda je već postigao dogovor sa čelnicima crveno-belih, a zapelo je između klubova oko visine obeštećenja, u koji bi trebao da uđe i dug Domžala prema Crvenoj zvezdi od 81 hiljade evra na ime obeštećenja za transfer Nemnaje Maksimovića. Orlandić je na 16 utakmica u dresu Zete postigao 9 golova. Prethodno je nastupao za Hapoel iz Tel Aviva bez preteranog uspeha.

Džošua Parker

Na radaru crveno-belih je i Fuad Salami, ali on zbog obaveza i administartivnih problema svakako neće stići na prvi deo priprema. U njegove kvalitete Lalatović i ostali članovi stručnog štaba moći će da se uvere na pijateljskim utakmicama gde reprezentacija Nigerije čiji je Salami član igra  protiv Obale Slonovače i Malija. Salami najčešće igra na poziciji krila.

Crveno-bele će napustiti Rakić koji je potpisao ugovor sa Ćinguanom, a zajedno sa Gogićem će doći na početak priprema kako bi se pozdravio sa saigračima.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама