Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Pali i zmajčeki

Autor: CZBG

Večeras je u Stožicama, pred oko 5000 gledalaca, ekipa Crvene zvezde Telekom  savladala domaću Olimpiju i tako zabeležila i 16. uzastopnu  pobedu u ABA ligi.

Olimpija – Crvena zvezda Telekom 81:91 (22:19, 25:27, 22:21, 12:24)

Foto: ABA
Foto: ABA

U prvom poluvremenu igrači Olimpije su šutirali veoma dobro za 3 poena (8/15)  i to im je donelo i prednost od jednog poena na poluvremenu. Igrači Zvezde nisu u tim trenutcima igrali onu svoju prepoznatljivu igru (verovatno zbog velike istrošenosti i umora), pa su ljubljančani to iskoristili na najbolji mogući način. Takođe je bilo vidljivo da tandem Vilijams-Marjanović ne funkcioniše kao u nekim ranijim utakmicama, pa je trener Radonjić vrlo brzo na parket poslao Cirbesa i Jovića, koji su koliko toliko doneli stabilnost u našoj igri.

U prvih 20 minuta najefikasniji u našoj ekipi bio je Nikola Kalinić sa 15 poena.

Ni drugo poluvreme nije počelo najbolje za crveno-bele, te igrači Olimpije održavaju prednost koja na polovini 3/4 iznosi 59:52. Trener Radonjić traži u tim trenutcima minutu odmora, ali ni to ne menja situaciju na parketu. Tek izlaskom dekoncentrisanog Vilijamsa i ulaskom Jovića, Zvezda ponovno hvata priključak i 3/4 završava sa dva poena prednosti za domaće košarkaše 69:67.

U poslednjoj četvrtini košarkaši Zvezde kreću malo agresivnije i čvršće u odbrani što rezultira dobrim napadom te košem Bobija Marjanovića uz dodatno slobodno bacanje Zvezda vodi 73:71.

Olimpija se nije predavala. Igrači domaćih činili su sve što je bilo u njihovim mogućnostima kako bi igračima Zvezde naneli prvi ovogodišnji poraz u regionalnoj ligi. Na 2 minuta pred kraj utakmice Marinović pogađa za 3 poena i donosi izjednačenje – 80:80. Ipak, koševima Bobana Marjanovića (2 slobodna bacanja), Kalinića (2 poena) i Jovića (2 slobodna bacanja), Zvezda vodi 86:80. Olimpija u svom pretposlednjem napadu pogađa samo jedno slobodno bacanje, a Marjanović posle toga pogađa 2 slobodna bacanja i za sam kraj Jaka Blažič pogađa za 3, tako da utakmica završava rezultatom 91:81 za Crvenu zvezdu.

Nakon ove utakmice, naše momke čeka gostovanje u Tel Avivu protiv slavnog Makabija u 2. kolu Top 16 faze Evrolige.

Olimpija: Marinelli 12, Horvat, Brodnik, Salin, Vučetić, Murič 7, Nikolov 9, Mahkovič 7, Omič 5, Prepelič 23, Marinović 9, Kanačević 9.

Crvena zvezda: Vilijams 7, Rebić, Dangubić 7, Mitrović 8, Lazić 3, Blažič 11, Kalinić 21, Marjanović 15, Tejić 2, Dženkins 5, Jović 7, Cirbes 5.

Galeriju slika možete pogledati OVDE.

Tагови

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама