Košarka Košarka/Najava utakmica

A sada Zmajčeki

Autor: CZBG

Nakon utakmice sa madridskim Realom u prvom kolu Top 16 faze Evrolige, košarkaši Crvene zvezde Telekom večeras gostuju ljubljanskoj Olimpiji.

www.delo.si
www.delo.si

Košarkaši Zvezde su sigurno motivisani da nastave svoj niz nepobedivosti u regionalnoj ligi, dok će košarkaši ljubljanske Olimpije imati dvostruki motiv večeras – prvi, da nanesu prvi poraz našim momcima, i drugi, da pobedom pokušaju da sačuvaju četvrto mesto koje ih vodi u plej of.

Najveća opasnost košarkašima Zvezde sigurno preti od bivšeg igrača crveno-belih, Marka Marinovića, ali pored njega tu su još i veoma dobri Luka Rupnik, Sasu Salin, Dino Murič, Alen Omič i Klemen Prepelič. Ipak, mišljenja smo da oni ne mogu da predstavljaju veći problem našim momcima, ali protivnika nikada ne treba podceniti, s tim više što će naši igrači sigurno osećati umor od utakmice sa Realom i puta do Ljubljane.

Statistika kaže da košarkaši Olimpije imaju sledeće procente u ABA ligi: slobodna bacanja 60,2%, za 2 poena 50,6%, za 3 poena 28,7 %, skokovi – 22,8 defanzivni i 10,7 ofanzivni, asistencije 15,3, ukradenih lopti 7, izgubljenih 13,6. Prosečni indeks 72,3.

www.dobojcaffe.com
www.dobojcaffe.com

Bivši igrač Olimpije, a sada Crvene zvezde Telekom, Jaka Blažič osvrnuo se na večerašnju utakmicu i za zvanični sajt našeg košarkaškog kluba rekao sledeće:

Biće mi zaista drago što ću ponovo biti u prilici da igram u Ljubljani. Međutim, emocije ovog puta ostavljam po strani, jer želim da sa Zvezdom nastavim pobednički niz u ABA ligi. Sentimentalnostu neće biti, potrudiću se da pružim što bolju partiju i pomognem mom timu da zabeleži još jedan trijumf.

Najveći problem će nam biti manjak vremena između dve utakmice. Bitno je da malo „ohladimo glavu“ i da se fizički oporavimo. Oni imaju ambicje da se plasiraju plej-of regionanog takmičenja i zato će se sigurno makismalno potruditi da iskoriste naš umor ali i prednost domaćeg terena. Moramo što bolje da se pripremimo i da ostvarimo trijumf

Utakmica se igra večeras od 19 časova sa prenosom na kanalima Sport Kluba.

Tagovi

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama