Vaterpolo Vaterpolo/Vesti

Viktor Jelenić: Naš cilj je stvaranje novih Prlainovića.

Autor: CZBG, izvor: ”Zvezdina revija”.

Naš vaterpolo klub je u poslednje dve godine najtrofejniji i najbolji kolektiv Sportskog društva. S ponosom možemo da konstatujemo da smo uzeli trofeje u svim takmičenjima, ali i da smo istovremeno regrutovali buduće reprezentativce, nove asove u crveno-belim kapicama.

Tandem koji je stvorio veliku Zvezdu je predsednik kluba Viktor Jelenić i trener, ujedno i selektor Srbije, Dejan Savić. Naš i proslavljeni igrači imaju plan i viziju kako da ostanemo na srpskom vrhu, ali i da se vratimo u evropski. Osvajanje Lige šampiona 1. juna 2013. Godine svakako je naš najveći datum, a verujemo uprkos teškoj finansijskoj situaciji da će ih biti još…

Viktor Jelenić, prvi čovek našeg kluba, realno sagledava stanje u našem sportu i, naravno, Zvezdi.

Nije samo kod nas u klubu teška situacija, u vaterpolu je generalno tako, ali i u celom sportu, kao uostalom i u državi. Privatizacija bi manje-više rešila problem, ali morali bismo ljudima koji ulažu u klubove davati olakšice, a ne da plaćaju poreze za donacije i sponzorisanje – kaže Jelenić u intervjuu za Zvezdinu reviju.

Potpredsednik ste Sportskog društva, koliko ova institucija pomaže vaterpolo klubu?

Sportsko društvo rešava koliko može probleme svih klubova iz naše porodice. I oni zavise od sponzora, ceo sport nam funkcioniše na taj način. Mi nismo fudbal ili košarka, pa da prodamo igrača i od toga živimo i guramo sezonu, mada i oni u poslednje vreme imaju muke da na taj način opstanu. Mi zavisimo od društvene koristi, država hoće da pomogne, ali teško je pitanje da li trenutno to mogu. Moraju da imaju benefite od ulaganja…

Zatezali smo oko ulaska u regionalnu Triglav ligu, na kraju smo prihvatili učešće i sa svim solidno guramo?

Regionalna liga je odlična stvar za igrače, koji tako imaju više jakih utakmica. To takmičenje je dobro za razvoj igrača. Do sada je rezultatski sve u redu.

LEN se obrukao kada je prošle godine aktuelnog osvajača Lige šampiona Crvenu zvezdu gurnuo u kvalifikacije. I ove sezone se priča ponovila?

Protiv toga ne možemo. Napravljen je dogovor od tri godine da tako bude i ništa ne zavisi od nas. Rano, još početkom novembra, ispadaju kvalitetni klubovi iz Evrope.

Svesno smo se ove sezone orjentisali na podmlađivanje igračkog kadra i oslanjanje na igrače iz sopstvenog omladinskog pogona?

Naš cilj je da napravimo tri Prlainiovića. Normalno je da se u ovakvoj situaciji oslonimo na mlade. Nikada se ne predajemo.

Koliko nas pritiska hronična besparica?

Rastegli smo se koliko možemo jer delimo sudbinu svih u zemlji. Teško se dolazi do sponzora, a kako smo dužni igračima, odlučili smo da drastično smanjimo budžet kako bismo uspeli da isplatimo sve zaostale plate i dugove bazenu “11. april”. Cilj je da se stabilizujemo, vratimo dugove, pa ponovo da krenemo na evropski vaterpolo vrh. Za sada nam je prvi zadatak rad sa mlađim kategorijama, njihova prekomanda u seniorski pogon i postavljanje kluba na zdarve finansijske noge.

Dobitnik ste Majske nagrade, jednog od najvećih društvenih priznanja?

To je svakako veliko i lepo priznanje za mene, klub, ali i vaterpolo u celini. Dobijao sam i ranije takve nagrade, nadam se da će ih biti još, sa što većim uspesima sporta u kojem radim i Crvene zvezde.

Poruka za Delije?

Da više prate vaterpolo i dolaze u većem broju na tribine kao 2013. kada smo zajednički osvajali Ligu šampiona. Oni su bili i biće pokretač svih naših pobeda – zaključio je Jelenić.

Intervju Zvezdine revije, broj 628, decembar 2014. godine

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama