Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši

Zvezda superiorna u Kladovu

Autor: CZBG, izvor: www.okcrvenazvezda.com

Odbojkaši Crvene zvezde, aktuelni pobednici Kupa Srbije, ostvarili su maksimalnu pobedu u prvom meču četvrtfinala 50. Kupa Srbije.

Crvena zvezda je večeras, u dvorani Jezero u Kladovu, pobedila Đerdap sa 3:0, po setovima 25:19, 25:15 i 25:21, posle 66 minuta igre.

Crveno-beli su na startu prvog seta došli do vođstva koje su postepeno povećavali da bi sredinom prvog perioda igre bilo 12:16. Đerdap je pred kraj smanjio zaostatak na dva poena (19:21), ali je naša ekipa sa četiri uzastpna poena povela – 19:25.

U drugom setu Zvezda je bila superiorna. Lako je dolazila do poena,stekla ubedljivu prednost na početku drugog seta koju je sačuvala do kraja – 15:25.

Treći set Đerdap je odigrao znatno bolje, ali je ekipa Dragana Kobiljskog bila koncentrisana i na kraju zasluženo slavila sa 21:25.

Revanš meč je na programu u petak, 26. decembra od 18 časova u dvorani SC Šumice u Beogradu.

Po propozicijama takmičenja u Kupu Srbije, u slučaju da obe ekipe ostvare po jednu pobedu, plasman u polufinale će izboriti ekipa koja ima bolji set količnik. Ukoliko je set količnik identičan, plasman na Finalni turnir će izboriti ekipa koja ima bolji poen količnik (pojedinačno za svaku utakmicu). U slučaju da je i poen količnik identičan o plasmanu u polufinale će odlučiti “zlatni set”.

ĐERDAP – CRVENA ZVEZDA 0:3 (19:25, 15:25, 21:25)
Kladovo – Dvorana: Jezero. Gledalaca: 300. Sudije: Janković i Rogić. Trajanje meča: 66 minuta.
ĐERDAP: Ilić 3, Spasić (libero), Vuksanović 5, Ateljević 6, Mitev 1, Delić 13, Sretenović, Džigurski 3, Antić, Stojsavljević 8. Nije igrao: Savić. Trener: Milorad Kijac.
CRVENA ZVEZDA: Okolić 5, Jevtić (libero), Stoilović 16, Koprivica 15, Milutinović 7, Martinović 2, Blagojević 11, Buculjević. Nisu igrali: Stefanović, Nejić i Kecman. Trener: Dragan Kobiljski.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama