Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Levski – Crvena zvezda 14. kolo Aba lige

Autor: CZBG, Vladimir J

Drugi deo sezone u ABA ligi Crvena zvezda otvara u Sofiji protiv Levskog. Do sada crveno-beli imaju besprekoran učinak koji sasvim sigurno neće biti ugrožen protiv fenjeraša u praznoj hali “Univerzijada“ u bugarskoj prestonici.

Pobedom u Skoplju postavljen je novi rekord Jadranske lige po broju pobeda na startu sezone, a senzacija nad senzacijama je potrebna da se dogodi u sredu da Crvena zvezda ne upiše i 14. pobedu. Najveći i jedini problem izabranicima Dejana Radonjića je umor od zaista previše gustog rasporeda u poslednje vreme. Svega jedan i po dan imali od prethodne utakmice, a već u subotu u Pionir stiže aktuelni šampion Cibona. Nema sumnje da će Zvezdin strateg na najbolji mogući način raspodeliti minutažu i da će svih 12 igrača imati zapaženu ulogu. Poznato je da Zvezda cele sezone igra sa velikim fondom igrača, a susret sa ubedljivo najslabijom ekipom regionalne lige biće prilika da vidimo na delu i one koji su ove sezone bili najmanje na terenu – mlade nade Rebića i Tejića.

Svi igrači su zdravi i u pogodu. Nemanja Dangubić je imao manjih problema sa zglobom protiv MZT-a pa iz preventivnih razloga nije nastupao u drugom poluvremenu i potpuno spreman će dočekati meč u Sofiji.

Levski je na samom začelju tebele ABA lige bez ikakvih šansi da to promeni do kraja sezone. Do sada uspeli su da zabeleže samo jednu pobedu i to protiv Mega Leksa u 2. kolu. Harizmatični trener Titi Papazov se od početka sezone suočava sa velikim problemima, pa je ostao bez ponajboljih igrača Brendona Hifa i Miljana Pupovca. Tim sačinjavaju uglavnom domaći igrači slabo poznati široj javnosti. Niko u proseku ne postiže više od 10 poena, a najbliži toj brojci su bek Pavlin Ivanov sa 9,8 i krilo Hristo Zahariev sa po 9.7 poena po utakmici.

Dodatna otežavajuća okolnost za domaće je da će zbog incidenata na utakmici protiv Partizana igrati pred praznim tribinama.

Utakmica se igra u neobičnom terminu, od 13 časova, a oni koji budu u mogućnosti moće će da prate direktan prenos na televiziji Sport Klub 1

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама