Košarka Košarka/Najava utakmica

MZT – Crvena zvezda 13. kolo ABA liga

Autor: CZBG, Stefan N.

Danas, sa početkom u 20:30, Crvena zvezda igra novu utakmicu u sklopu Jadranske lige. Crvena zvezda putuju u Skoplje po rekord od 13 pobeda zaredom, da li će u tome uspeti, ostaje da se vidi nakon utakmice. Dejan Radonjić je na konfereciji za štampu ipak objasnio da je pristup igri najbitniji u ovom trenutku.

MZT je od početka sezone preživeo velike promene, sada izgleda da su se napokon stabilizovali. Pojačao ih je i bivši centar Crvene zvezde Predrag Samardžiski. Nakon nekoliko promena trenera, na klupi se ustalio Boban Mitev.

Tim se sastoji od nekoliko dosta dobrih igrača. Na poziciji plejmejkera, tu su Aleksandar Cvetković koji je u Skoplju na pozajmici, a partner u organizaciji igre mu je Dion Dikson, koji može i da odigra na poziciji beka šutera. Sa jedne strane Cvetković je jedan od najkonstantnijih igrača MZT-a, dok Dikson kroz sezonu traži ritam, i izgleda da ga je u poslednjih nekoliko kola uhvatio. U poslednjih par utakmica dobija veliku minutažu. Protiv Cibone je odigrao i svih 40 minuta. Treba napomenuti da je to verovatno i do povreda Marka Simonovskog i Damjana Stojanovskog. Treći bek je Boban Stajić. Ova tri igrača će trošiti najviše minuta na poziciji plejmejkera i beka šutera.

Na poziciji niskog krila, u ovom trenutku jedini igrač je Sead Šehović, brat Suada Šehovića koji ima sjajnu sezonu u ekipi podgoričke Budućnosti. Zbog povreda dva igrača u spoljnoj liniji, rotacija je nažalost dosta skraćena i neki igrači igraju preko 35 minuta – Šehović i Dikson u prvom redu.

U reketu situacija kod MZT-a je dosta bolja, pogotovom dolaskom Predraga Samardžiskog. Glavni trio u reketu ekipe iz Skoplja u ovom trenutku je: Uroš Lučić, Ivan Marnković i Oven Klasen. Pomaže im Kiril Nikolovski. Sa Samardžiskim dobili su jednu klasičnu peticu u rosteru, koja visinom može pomoći u stabilizaciji defanzivnog skoka pre svega. Jer nijedan od tri nabrojana igrača nije klasična petica.

Sigurno je da će domaća ekipa uložiti poslednji atom snage da iznenadi izrazitog favorita. Atmosfera u Skoplju je dosta naelektrisana. MZT ima veliku podršku svojih navijača, ali to nije nešto na šta se igrači Zvezde nisu navikli. Cvetković, Dikson i Šehović su donekle i najopasnije napadačke poluge u igri tima iz Skoplja.

Crvena zvezda ulazi u ovaj susret kao izraziti favorit. Utakmica je na programu u 20:30, a prenos iz SC Jane Sandanski će biti omogućen na kanalima Sportkluba.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama