Košarka Košarka/Najava utakmica

Borba za pozicije – Kuća Laboral

Autor: CZBG, Stefan N.

Poslednje kolo regularnog dela Evrolige je pred nama. 10. kolo Evrolige, nažalost biće odigrano pred praznim tribinama u beogradskoj Palati Pionir. Protivnik je ekipa iz Španije, Kuća Laboral. Obe ekipe su se već kvalifikovale za drugu fazu, ali ova utakmica i dalje ima takmičarski značaj. Ona odlučuje ko će sa druge, a ko sa treće pozicije otići u narednu fazu.

crvena_zvezda__laboral_by_remadelija-d89zbrc

Prva utakmica u Vitoriji, završena je ubedljivom pobedom Crvene zvezde 86:66. Nakon tog poraza, trener Marko Krespi je dobio otkaz, a njega je nasledio Navaro Ibon.  Takođe, u TOP16 fazi, Tomas Ertel će igrati za tursku ekipu Anadolu Efes. Ovo će mu biti poslednja Evroligaška utakmica u dresu Laborala. Njegov „nasledinik“ će biti Majk Džejms, koji je već odigrao nekoliko utakmica za svoju novu ekipu.

Igra Kuće Laboral je sklona velikim oscilacijama. Još uvek dosta zavise od samog procenta šuta za tri poena, a dolaskom novog trenera i pozicije u rotaciji su se promenile. Fabijan Kozer dobija mnogo veći prostor sada, nego što je imao kod Krespija. Mnogo veću napadačku slobodu, i to vraća na najbolji mogući način. U domaćoj ligi i dalje nisu uhvatili pravi ritam, ali u Evroligi su zahvaljujući tri vezana trijumfra došli do TOP16 faze.

Više o samim igračima Kuće Laboral, možete pročitati OVDE.

Sama utakmica kao što je već rečeno ima rezultatski značaj donekle. Pobednik će ići u grupu sa vrlo verovatno Barselonom, Realom, Panatinaikosom, Makabijem. Dok će poraženi ići u grupu sa: CSKA, Fenerbahčeom, Olimpijakosom…

Utakmica će se odigrati u petak, sa početkom u 19 časova. Zbog kazne kluba, dvorana će biti prazna. Ipak, karte su puštene u prodaju po ceni od 300 dinara, pod akcijom „Da nijedna stolica ne bude prazna.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama