Košarka Košarka/Najava utakmica

Crvena zvezda – Igokea 12. kolo ABA liga

Autor: CZBG, Stefan N.

Crvena zvezda i dalje ima niz bez poraza ove sezone u Jadranskoj ligi. U Pionir u ponedeljak dolazi tim iz Laktaša, Igokea. Predvođena novim trenerom Željkom Lukaićem. U ovom trenutku Igokea se nalazi u donjem domu, sa skorom 3-8 i u zoni su ispadanja, dok se polusezona približava.

U ovom trenutku Željko Lukaić raspolaže sa dosta kratkim rosterom, odnosno kratkom klupom. Nosilac igre je plejmejker Džonatan Džons. Džons je igrač od kojeg u ovom trenutku sve u igri Igokee počinje. Još dva bitna igrača uz njega su bivši srpski reprezenativac i košarkaš Crvene zvezde Branko Jorović, kao i centar Duško Bunić. Ovaj trio je ove sezone osnovna poluga ekipe iz Laktaša. Trio koji sledi iza njih su igrači koji popunjavaju rotaciju, i na određenim pozicijama daju dubinu ekipi. To su: Đorđe Drenovac, Marko Čakarević i Nikola Dragović. U spoljnoj liniji, roster popunjavaju još dva igrača, to su Mladen Jeremić koji u poslednje vreme igra malo, kao i novopridošli Dušan Katnić. Stefan Živanović je još uvek nov i traži se u rotaciji, iako mu Lukajić daje šansu.

Ekipu Igokee pre svega karateriše dosta igrača na spoljnim pozicijama. Praktično sem Bunića nemaju čistu peticu. Zlovarić ne igra mnogo, pa je druga opcija na poziciji centra Nikola Dragović, koji je na koledžu igrao čak i nisko krilo. Dragović je uz Bunića, najviši igrač – 207cm. Crvena zvezda bi u ovom susretu trebala da uspostavi skakačku dominaciju.

Kao što je u uvodniku rečeno, sve počinje sa plejmejkerom, odnosno Džonsom. Pokušava da uz sebe, razigra i ekipu. To mu uspeva, jer u poslednje tri utakmice ima 15 asistencija, što je za njega dosta dobar učinak. Jedan je od onih igrača koji umeju da podivljaju na jednoj utakmici, a onda ga u sledeće dve nema. Bunić, centar ekipe, je kroz čitavu sezonu najkonstantniji igrač. 25-godišnji centar ima prosečnu 10 poena – 6 skokova sezonu, i to ga čini statistički najboljim igračem ovog tima. Jorović kroz celu sezonu i dalje pokušava da nađe sebe i svoj šut.

Česte promene trenera nisu dobro uticale na ovu ekipu. Zvezda u sutrašnji susret ulazi kao apsolutni favorit. Utakmica će se odigrati u Pioniru sa početkom u 21 čas. Dođite u Pionir i podržite crveno-bele košarkaše ka novoj pobedi.

Skoči na traku sa alatkama