Fudbal Fudbal/Vesti

Zvezda ubedljiva u Modriči

Autor: CZBG

Fudbaleri Zvezde ostvarili su ubedljivu pobedu na gostovanju u Modriči, gde su odigrali prijateljski meč sa ekipom domaćina. Ovo gostovanje crveno – belih iskorišteno je i da se potpiše sporazum o tehničko poslovnoj saradnji između dva kluba.

Zvezda je utakmicu počela u sastavu: Trkulja – Planić, Jovanović, M’Bođ, Antić – Gogić – Gavrić, Ristić, Grujić – Katai – Despotović.

Već nakon 7. minuta golovima Planića i Gogića, koji je na ovoj utakmici nosio kapitensku traku, Zvezda je povela sa 2:0. Oba gola su postignuta na skoro identičan način, centaršut nakon prekida u kom su najviši bili Zvezdini igrači. Do kraja poluvremena Zvezda je preko Despotovića, Gavrića i ponovo Gogića ostavrila ubedljivu prednost od 5-1. Veliko veselje je u redovima simpatičnih domaćina koje sa klupe predvodi nekad legendarni napadač sarajevskog Željezničara Nikola Nikić, je izazvao gol Radića kojim su smanjili vodstvo Zvezde na 1:3.

Lalatović na poluvremenu vrši 3 izmene, pa tako Planića na poziciji desnog beka menja mladi Miloš Stojanović, dok umesto Gogića i Gavrića u igru ulaze Milan Jokić i Nikola Karaklajić. od 54 minuta trener Zvezde uvodi i preostala 4 igrača, pa Filip Manojlović na golu menja Trkulju, dok u igru ulaze i juniori Lazar Tufegdžić i Lazar Đurović, te Brazilac Hoze Enrike koji se nalazi na probi. Igru su napustili Ristić, Grujić i Despotović. Po veoma teškom i blatnjavom terenu Zvezdaši su u 2. poluvremenu postigli još dva pogotka i to preko Jokića, te najboljeg strelca juniorske ekipe Lazara Đurovića kome je to bio debitantski gol za seniorsku ekipu. Treba napomenuti da su n aši igrači čak 3 puta na ovoj utakmici pogodili prečku gola domaćih, a promašeno je još nekoliko vrlo povoljnih prilika. Ostaje nejasno zašto ovaj prijateljski meč nije zakazan za neko lepše doba godine, kada bi se skupio i daleko veći broj navijača, a i drastično bi se smanjio rizik od povreda igrajući na ovako blatnjavom i teškom terenu.

[youtube id=”AbhbNtKcqEg”]

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama