Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Pao i Metalac

Autor: CZBG, Dario K.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su sinoć ekipu Metalca rezultatom 82:74 (22:20, 18:22, 20:20, 22:12), u jednoj utakmici u kojoj se dalo primetiti da naši košarkaši ne igraju punom snagom i da su došli dosta iscrpljeni nakon serije teških utakmica u ABA i EL.

Počeli su košarkaši Zvezde dosta dobro. Napravili su i 9 poena prednosti, ali se Valjevci nisu predavali. U tim trenutcima najviše ih je služio šut za 3 poena kojim su držali utakmicu u egalu, a zatim su čak došli i do vodstva od 10 poena prednost.

Sve je u tim trenutcima mirisalo na iznenađenje i prvi poraz Zvezdinih košarkaša u ABA ligi.

Međutim, kao i u nekim prethodnim utakmicama, našim momcima je bilo dovoljno samo malo vremena i koncentracije da preokrenu tok meča i utakmicu uvedu u mirnu završnicu.

Pored toga što su igrači Metalca počeli da promašuju šuteve za 3 poena, u našoj ekipi stvari u svoje ruke je uzeo Markus Vilijams koji je sa tri pogotka van linije 6.75 preokrenuo rezultat. Takođe treba istači da je pri rezultatu 62:57 za Metalac, Čarls Dženkins pogodio neverovatnu trojku kojom je Zvezda uhvatila priključak, a kasnije i prelomila utakmicu.

[youtube id=”J8_GgXDM_qA”]

I pored svog truda kojeg su uložili, igrači Metalca više nisu imali snage za novi preokret.

Tako su naši košarkaši i dalje ostali neporaženi u regionalnom takmičenju, sa skorom 11-0. Sledeći protivnik je ekipa Igokee koja dolazi u Pionir, i biće to lepa prilika da sa još jednom pobedom košarkaši Zvezde dođu na korak od obaranja rekorda, koji drže igrači ljubljanske Olimpije.

U našoj ekipi najefikasniji su bili Boban Marjanović 18 (skoro sve poene dao u 1. poluvremenu), Vilijams 13, Dženkins i Kalinić po 11, te Cirbes i Blažič sa po 10 poena.

U ekipi Metalca najefikasniji su bili Todorović sa 17 i Majstorović sa 16 poena.

 Galeriju slika možete pogledati OVDE.

Скочи на траку са алаткама