Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Mladost – Crvena zvezda 1:1(0:1) (video)

Autor: CZBG, zvanični sajt fudbalskog kluba

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da pobedom završe jesenji deo prvenstva. Iako su vodili tokom čitave utakmice, Mladost je u 89. minutu stigla od izjednačenja, i na taj način dodatno otežala situaciju Crvenoj zvezdi.

Stadion: FK Mladost Lučani

Gledalaca: 1.700
Sudija: Kiš Čepegi Robert
Strelci: Jovanović u 89. minutu za Mladost, a Pečnik u 15. minutu za Crvenu zvezdu.

Mladost: Krznarić, Zonjić, Radin, Milunović, Marković, Nenadić, Milosavljević, Tešić, Adamović, Pešić, Živadinović
Rezerve: Preković, Gašić, Gavrić, Stojanović, Petrović, Grujičić, Jovanović.

Crvena zvezda: Rajković, Pavićević, Planić, Jovanović, Mijailović, Kovačević, Bosančić, Pečnik, Gavrić, Lazović, Despotović.
Rezerve: Trkulja, Antić, S. Đorđević, Gogić, Stojanović, Grujić, Katai.

Iako je uoči meča bilo najava da će težak teren onemogućiti igrače oba tima da pruže dobar fudbal i lepu igru, ispostavilo se da nije bilo tako. Podloga, iako veoma teška za igru, nije sprečila pre svega naše fudbalere da prikažu dobar fudbal u prvom poluvremenu, ali takođe i fudbalere Mladosti koji su pokušavali da prete golu Rajkovića, i koji nisu bili skoncentrisani samo na odbranu svog gola. U prvom poluvremenu, napadalo se u talasima, i tempo utakmice bio je na veoma zavidnom nivou. Crvena zvezda je, ipak, bila dominantniji rival, i moglo bi se reći da su naši fudbaleri držali konce igre u svojim rukama.

Najbolji pojedinac Crvene zvezde u prvom poluvremenu bio je Darko Lazović, preko kojeg je Zvezda organizovala dosta napada. Očekivalo se u 15. minutu, nakon polukontre Crvene zvezde, da će Pečnik proigrati upravo Lazovića koji je bio sam na desnoj strani, ali se Slovenac odlučio za šut, i ispostaviće se, doneo pravu odluku – lopta je završila u mreži. Nakon gola, Zvezda nije prestala sa napadima. Možda bi, da je teren bio nešto bolji, još neka od mnogobrojnih akcija našeg tima bila završena golom. Ovako, ostaje žal što prilike Lazovića u 19, Gavrića u 29. i ponovo Lazovića u 45. minutu nisu Zvezdi donele makar još jedan pogodak.

Nastavak je doneo nešto mirniju utakmicu, ali šanse nisu izostajale. Crvena zvezda je želela da postigne i drugi gol, čime bi verovatno i rešila pitanje pobednika, a najbliži tome bio je Nikola Mijailović koji je u 57. minutu šutirao sa dvadesetak metara, po zemlji, ali je pogodio stativu. Kako je utakmica odmicala, i teren je bio u sve gorem stanju, pa je i loptu bilo sve teže kontrolisati. Gavrić je to osetio na svojoj koži u 62. minutu, kada je pokušao da šutira iz kaznenog prostora, ali je lopta odskočila i na kraju završila visoko preko prečke. Deset minuta kasnije, Jovanović je bio u prilici da se po prvi put upiše u strelce u dresu Crvene zvezde, ali nakon dobrog skoka Zvezdinog štopera i pokušaja glavom, lopta prolazi nekoliko centimetara od mesta gde se spajaju prečka i stativa. Iako Zvezda nije uspevala da po drugi put zatrese mrežu, domaćin je bio prilično bezopasan, i nije se činilo da će uspeti da zapreti golmanu Rajkoviću. Ipak, to se dogodilo u najgorem mogućem trenutku – 89. minutu utakmice. Mladost je sačekala kontranapad, dobro je istrčao Jovanović koji je uspeo da uđe u kazneni prostor i savlada Rajkovića.

Bio je to pravi šok za fudbalere Crvene zvezde kojima se, osim realizacije, ne može zameriti ni na igri, ni na htenju. U preostaloh pet minuta igre, nisu uspeli da stvore priliku za gol, i na zimsku pauzu odlaze sa gorkim ukusom u ustima, jer su još jednu dobijenu utakmicu ispustili iz svojih ruku. Na ovom meču, Lalatović je u finišu utakmice šansu pružio Gogiću i Kataiu.

[youtube id=”jhg_0xllC0w”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама