Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Najava: Mladost – Crvena zvezda

Autor: CZBG, Jevtić V.

U posledoj utakmici u Jelen superiligi u 2014. godini, Crvena zvezda gostuje u Lučanima, povratniku u najviši rang, ekipi Mladosti. Od rezultata ove utakmice u mnogome će zavisiti i konačna ocena Zvezdine jeseni kao i da li će fudbaleri tima sa Marakane imati na čemu da baziraju sampionske ambicije u nastavku prvenstva.

Nenad Lalatović ponovo ima ogromnih problema sa povredama igrača jer za tim neće konkurisati povređeni Rakić, Jović, Avramovski, Savićević i Petković, dok će Lazić pauzirati zbog parnih kartona. To zanči da će od napadača na raspolaganju imati samo Despotovića, koji se u prethodnom kolu protiv OFK Beograda konačno upisao u listu strelaca JSL. Tada je ušao sa klupe u drugom poluvremenu, dok je prednost dobio Nejc Pečnik. Iako se ovaj eksperiment Zvezdinog stratega pokazao kao veoma uspešan jer se Slovenac odlično snašao, u prilog tome govore i dve asistencije, sva je prilika da će se ovog puta udarna napadačka igla od početka biti Đorđe Despotović. Razlog tome su izuzrtno loši uslovi za igru jer je teren u Lučanima bio natopljen prethodnih dana, pa je procena Zvezdinog stručnog štaba da neće biti moguće razviti naročitu pas igru, pa će se pokušati sa “sidrašem”. Šta očekuje crveno-bele svestan je i mladi Grujuć, momak koje se partijama u Kolubari iz Lazarevca gde je na dvojnoj registraciji najozbiljnije nametnuo treneru Lalatoviću, pa je sva prilika da će ponovo dobiti prednost u odnosu na Konačevića:

“Očekuje nas veoma teška utakmica. Upoznati smo sa time da sve ekipe iz naše lige protiv Zvezde igraju sa 150% svojih mogućnosti. Biće izuzetno motivisani, dobra su ekipa predvođena novim trenerom. Činjenica je i da nas u Lučanima ne očekuje dobar teren. Neće tu biti mnogo lepote što se tiče fudbala, ali mi moramo osvajati “ničije” lopte, moramo biti agresivni i dobijati duele, stajati blizu igrača. Na takvom terenu, teško će biti pokazati neku našu tehničku dominaciju. Naravno, više volim da igram na dobroj podlozi, na Marakani, ali mislim da mogu da odgovorim i zadacima na tim lošijim terenima. Nadam se osvajanju tri boda, kao i na svakoj utakmici.“

Posle odrađene suspenzije u tim će se vratiti bivši kapiten Nikola Mijailović. Trener rveno-belih bi mogao da se odluči za sledeći sastav:

Rajković – Pavićević, Planić, Jovanović, Mijailović – Grujić, Ristić, Layović, Katai, Pečnik – Despotović.

Ekipa Mladosti se nalazi na solidnoj 8. poziciji na tabeli sa 18 osvojenih bodova. Imaju izuzetno „jak” domaći teren, što potvrđuje i samo jedan poraz, i to protiv Partizana. Najveću opasnost po gol Rajkovića predstavljaće nigerijski napadač Frajdej, strelac 6 golova u Jelen superligi.

Glavni sudija će biti Robert Kiš Cepegi iz Novog Sada, a asistiraće mu Dejan i Nemanja Petrović.

Uprava kluba iz Lučana odlučila je da jedna karta za zapadnu tribinu, na kojoj će biti smešteni Zvezdini navijači, košta 500 dinara. Karte će se prodavati i u subotu u prostorijama Tiketlajna na Trgu Nikole Pašića.

Direktan prenos je na televiziji Arena Sport 1 u nedelju od 13 časova.

.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама