Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda je među 16 najboljih

Autor: CZBG

Crvena zvezda je slavila u Valensiji rezultatom 77:68. Sjajna predstava izabranika Dejana Radonjića obeležena je pobedom koja znači plasman u TOP16. Na proleće, Zvezda će biti među izabranima u košarkaškoj Evropi.

Utakmica je na sjajan način koševima Nemanje Dangubića otvorena za Crvenu zvezdu. Celim tokom prvog kvartala igralo se praktično koš za koš, do rezultata 13:8, u korist Valensije. Od tog momenta, 4 minuta pred kraj prve četvrtine, lampica koju je Nikola Kalinić upalio počela je da svetli. Dženkins je postigao trojku iz kornera za 13:11, Dubljević je vratio trojku, a tada je nastupio vihor. Sa 16:11 u korist Valensije, na isteku prvih 10 minuta bilo je 16:20 u korist Crvene zvezde.

Nakon prvog odmora, Crvena zvezda je povećala seriju sa 9:0, na 12:0 poenima Nikole Kalinića. Seriju crveno-belih napokon je zaustavio, raspoloženi Nikola Dubljević sa 4 vezana poena. Rezultat je glasio 20:23. Ipak, +8 su svojim poenima Zvezdi vratili Luka Mitrović i Nikola Kalinić. Od tog trenutka, usledilo je šutersko ludilo Markusa Vilijamsa, koji je postigao 4 trojke iz 5 pokušaja za samo par minuta. Nažalost po Zvezdu, za to je Valensija imala odgovor. Odgovori su stizali u vidu trojki Bojana Dubljevića i Pau Ribasa. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 37:42 u korist ekipe iz Beograda.

Izuzetno dinamično prvo poluvreme je viđeno u Valensiji, gde su se pre svega istakli Nikola Kalinić (10p, 3sk), Markus Vilijams (12p, 2as) i Luka Mitrović (5p, 4sk, 5as). Tempo igre, koji je viđen u prvom poluvremenu zaista je bio na visokom nivou. Neke minijature poput asistencija Mitrovića, trojki Vilijamsa i borbenosti Kalinića, zaista su ostavljali bez daha. Takođe, treba spomenuti i Nemanju Dangubića (4p, 4sk). Crveno beli su u prvom poluvremenu, potpuno nadskakali Valensiju, imali su čak duplo više skokova (24:12).

Treća četvrtina prošla je u znaku Bobana Marjanovića, koji se pridružio poenterski trojcu iz prvog poluvremena. Od 20 poena, u trećoj četvrtini, Zvezdin gorostas je postigao 10, a Markus Vilijams ga je ispratio sa još 5. Zvezda je u ovom periodu dodatno povećala razliku (popularna ‘Zvezdina četvrtina’) i otišla nakon 30 minuta na odmor sa prednošću od 52:62.

Poslednji kvartal, bio je pomalo i težak za navijače Crvene zvezde. Valensija je pružila svoj poslednji atom snage, i pokazala veliku borbenost. Ipak na kraju koševima Jake Blažiča, i sa njegova 4 vezana poena (polaganje i dva bacanja) zasluženo slavila.

Svaki igrač je imao svoju ulogu i pomogao da ekipa dođe do pobede, to je još nešto što može činiti srećnim sve navijače „jedne jedine“.

Ovom pobedom Zvezda je i zvanično od proleća u društvu 16 najboljih ekipa u Evropi. Zvezdaši, slavite.

Valensija – Crvena zvezda 68:77 (16:20, 21:22, 15:20, 16:15)
Vilijams 17, Rebić, Dangubić 4 (5sk), Mitrović 9 (5sk, 6as), Lazić 1, Blažič 6 (5sk), Kalinić 11 (5sk), Marjanović 18 (11sk), Dženkins 8, Jović, Cirbes 3 (7sk)

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама