Košarka Košarka/Najava utakmica

Lov na slepe miševe

Autor: CZBG, Stefan N.

Serija od tri vezana gostovanja počinje za Crvenu zvezdu. Prvo od njih je Valensija. 7. kolo Evrolige je pred nama, a Zvezda ima velike šanse za završi u TOP16 fazi.

valencia__crvena_zvezda_by_remadelija-d88bpzj
http://remadelija.deviantart.com

Nešto više o samom protivniku, možete pročitati OVDE

Valensija u ovu utakmicu ulazi sa imperativom pobede. Nakon slabog starta, pobedom nad Galatasarajom na domaćem terenu uspeli su da se izbore za poziciju gde možda mogu odlučivati sami o svojoj sudbini. U odnosu na utakmicu u Beogradu, neke stvari su se promenile. Novi igrači došli, a neki se povredili. Pojačanje koje je došlo nakon utakmice u Beogradu je Zvezdin bivši košarkaš, Nemanja Nedović. Nedović je dobio raskid ugovora u NBA, i tako se vratio u Evropu. Dok, sa druge strane Perasović ima velike probleme sa povredama. Romejn Sato i Pau Ribas su preskočili prošlo kolo u španskoj liniji. Romejn Sato će verovatno igrati u petak, dok će za Pau Ribasa sve biti poznato dan pred utakmicu. Sergej Livčuk je takođe doživeo povredu i neće nastupati do kraja sezone za Valensiju. Od ranije je povređen Sem Van Rosom, odlični plejmejker koji je nosio igru Valensije. Naš reprezentativac Vladimir Lučić, vratio se nakon dosta dugog odsustva, i počinje da igra u njegovoj prepoznatljivoj formi. Polako je hvatao zalet od početka sezone, i sada zaista igra na svom nivou.

Velimir Perasović, morao je da regugej na pravi način. Morao je i da promeni konture igre. Zbog donekle kratke rotacije, u pojedinim utakmicama, sve više se okreće zonskim odbranama. Pre svega atipičnoj 3-2 zoni, koja ume da napravi dosta problema ogranizaciji spoljne igre protivničke ekipe. Takva zona se najčešće rešava ili šutem za tri iz kornera, ili sa visokog posta. Neki trereri to zovu i 1-2-2 zona. Ova zona može biti izuzetno opasna. Često može da dođe do udvajanja na plejmejkeru ili u korneru, ako su rotacije pravilne. Ipak, ekipa Valensije u spoljnoj liniji nije toliko defanzivno potentna, samim tim i ponekad takva odbrana lako puca. Naravno postoje i izuzetci. Protiv Galatasaraja, takav vid odbrane doneo je dosta uspeha. Na tu vrstu odbrane, protok lopte mora biti dosta dobar, i ekipa uigrana.

U napadu, dosta toga se u poslednje vreme svodi na šut za tri poena u ekipi Valensije. U Beogradu su šutirali 3/23. Luk Harangodi se na sreću Beogradske publike, nije proslavio. Kao što se nije proslavio kada je i prošle sezone, došao sa Uniksom. Iz protoka lopte traže otvorene situacije za šut. Čak i Krešimir Lončar, šutira za tri poena. Bojana Dubljevića, Pabla Agilara i Luka Harangodija, kao šutere sa pozicija 4 i 5 ne treba ni spominjati. Praktično, zaista svi igrači u rosteru mogu da šutnu za tri poena. Jedini koji nije mogao da šutne sa distabce se povredio – Livčuk. Da ne budu baš čisto šuterska ekipa, u tome im svojim prodorima i pikenrolom pomažu Nedović (prodor) i Ribas (pikenrol). mladi Giljerm Vives je dobio povredom Van Rosoma, veliku minutažu i koristi je, ali nažalost po Perasovića i dalje dosta lako ulazi u probleme sa ličnim greškama.

Prema poslednjim saznanjima Stefan Jović neće igrati protiv Valensije, iako će sa našom ekipom putovati u Španiju.

Prenos utakmice biće emitovan u petak, na kanalima Sportkluba, sa početkom u 21 čas.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama