Фудбал Фудбал/Омладински погон

Omladinci i kadeti sigurni u dvomeču sa Čačanima

Autor: CZBG, izvor: ”Sportski žurnal”

Omladinci:

6. kolo – odložena utakmica

Crvena Zvezda – Borac (Č) 3:1 (3:1), strelci: 1:0 Stojanović (7), 2:0 N.Jovanović (14), 3:0 Tufegdžić (27).

Vićić, Mijailović, Stupić, N.Jovanović, Stanković, Stojanović, Rangelov (55. Arsić), Bjeličić, Đurović, Tufegdžić, Ivanović (80. Lazić).

Igrač utakmice: Miloš Stojanović (Zvezda).

Poletnom i efikasnom igrom crveno beli su rešili pitanje pobednika do 27. minuta. Prvi gol je udarcem glavom postigao Miloš Stojanović, posle centaršuta iz kornera Vladimira Stupića. U listu strelaca upisao se i ofanzivni vezista Nikola Jovanović udarcem iz blizine, lopta se odbila od stative.

Ozbiljnu priliku imali su domaćini u 21. minutu, napadač Nemanja Ivanović pogodio je prečku, a ubrzo je Lazar Tufegdžić, sa peterca matirao golmana Borca. Stupić je u 40. minutu, u kaznenom prostoru nepropisno startovao na Atića, sudija Petrović pokazao je na belu tačku, a Igor Savić je smanjio prednost Beograđana. Čačani su u finišu mogli da ublaže poraz, Danijel Novaković je udarcem sa 18 metara pogodio stativu.

czbgtv.com
Miloš Stojanović

Kadeti

6. kolo – odložena utakmica

Crvena zvezda – Borac (Č) 2:0 (1:0), strelci: 1:0 Cvetković (12), 2:0 Pejović (65)

Stanković, Rebić, Čitaković (46. Vasiljević), Stojanović (88. Živković), Rakić, Pejović, Cvetković (71. Panović), Filipović (69. Crnadak), Grbović, Đurić (79. Petrović), Romanić (60. Joveljić).

Igrač utakmice: Stefan Cvetković (Zvezda).

Crvena Zvezda je rano povela, Lazar Romanić je probio po levom boku i centrirao u peterac, kraj druge stative našao se Stefan Cvetković i udarcem iz prve zatresao mrežu gostiju. Gol je rasteretio domaćina, pa se do poluvremena borba uglavnom odvijala na sredini terena. Crveno beli su u drugom delu iskoristili pad igre i koncentracije gostiju. Posle slobodnog udarca na ivici šesnaesterca Borca, loptu je dočekao usamljeni Luka Pejović i preciznim udarcem savladao golmana Borca Savića.

Zvezda je do kraja pretila u nekoliko navrata, a najbolju priliku je propustio Dejan Joveljić, koji je nakon centaršuta Andrije Crnadka, udarcem glavom loptu poslao pored stative.

 

 

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама