Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Lakši trening u Pioniru

Autor: CZBG

Prvi večiti derbi ove sezone odigran je večeras u hali Pionir pred 4610 gledalaca, a završen je pobedom Zvezde 76:67 (19:14, 19:8, 19:14, 19:31).

Naši momci su se mučili prvih nekoliko uvodnih minuta i poslednjih nekoliko minuta. I to bi bilo to. Baš ovde bi ovaj izveštaj i mogao da se završi da nije u pitanju derbi, a o njemu uvek ima šta da se kaže.

Partizan iskasapljen finansijskim nožem svojih roditelja došao je sa prebačenim bremenom favorita na Mali Kalemegdan u Pionir sa namerom da zaustavi nepobedivu seriju našeg tima.

U prvoj četvrtini, kako smo već pomenuli, dobro im je to išlo. Naša ekipa se mučila u napadu, a u odbrani nije uspevala da u poslednjim sekundama zaustavi šuteve igrača Partizana pa se ekipa iz Humske držala u egalu. A onda je diskretni heroj Branko Lazić, nakon kapitena Luke Mitrovića, stupio na scenu i uz dve trojke odlepio naš tim na 19:14.

Drugu četvrtinu je otvorila povreda Murića. Košarkaš Partizana iz Slovenije je igrajući odbranu nad zemljakom u crveno – belom dresu povredio ruku, pa je morao da završi na klupi, što nije sprečilo Duška Vujoševića da na KZŠ izjavi kako je Branko Lazić povuka Eda za ruku i povredio ga. Svoju jedinu trojku na ovom meču zatim postiže Kalinić i vodi našu ekipu zajedno sa Dženkinsom, koji se potpuno probudio u napadu, na plus 10. Međutim, naši momci nisu planirali da stanu pa su napravili još jednu seriju, ovaj put od 9-0, koju je zatvorio Dangubić, a onda je karma stupila na parket Pionira. Markus Vilijams je povukao loptu, naskočio i vratio trojku Galatasaraju za delirijum na tribinama Pionira. 

Aplauz sa tribina se prolomio kada je prvo igrač sa brojem 6  pogodio trojku, a zatim i nabacio alej – up vižljastom dečkiću sa brojem 8. Zvezdini klinci su poluvreme začinili na najbolji mogući način.

Treća četvrtina je počela isto kao i sama utakmica, nesigurno u napadu za naš tim. Bekovi Partizana su prolazili ispod blokova, a Vilijams tri napada za redom nije uspeo da pogodi van linije 6.75, što već u sledećem napadu nije pošlo za rukom ni Blažiču, pa Partizan hvata priljučak i dolazi na trinaest poena minusa. Niko u Pioniru nije ni pokušao da zemeri na ovom padu u igri, jer su momci jednostavno leteli po terenu od samog početka trećeg perioda. Ovde moramo izdvojiti “upijača” Čarsla Dženkinsa koji je prvo ukrao loptu, a zatim zajedno sa njom završio u autu ispred naše klupe.

Nije Dženkins dozvolio da ga to obeshrabi pa je podigao publiku na noge i namestio semafor na plus 17 za crveno – bele. Vujošević dobija tehničku i ovaj put prikazuje nove tehnike trenerkog posla, koje smo do sada mogli da vidimo samo kod Marka Materacija kada je udario Zinedina Zidana. Kako se na parketu Pionira igra košarka, na mestu Zidana je bio Andrić, što je nateralo publiku u Pioniru da šmekerski, kako samo Cigani znaju počne da skandira: “Udavi ga! Udavi ga! Udavi ga! u da vi ga!” Do kraj Dženkis pokazuje da je ovo njegov period, “izuva iz patika” Marinkovića, a naš tim beži na plus 21.

Poslednja četvrtina nosi jedno veliko opuštanje i prilazak Partizana na jednocifreni minus. Na terenu je najviše problema našoj odbrani pravio Mačvan, a u napadu smo birali vrlo sumnjiva rešenja. Luka je u ruke dao loptu igračima Partizana, a Milutinov i Mačvan su pravili velike probleme u ofanzivnom skoku. Vilijams je prvo prodorom za 2 plus 1 podigao publiku na noge, a onda ponovo šutnuo za tri, ovaj put preko Tepića koji je završio u kontri laganim polaganjem. Istom merom, na granici zakuvacavanja i polaganja je uzvratio čovek koji je na ovoj utakmici šutirao bez promašaja i postigao 15 poena, Branko Lazić, a njegov urlik je propratio urlik sa tribina Pionira. Do kraja Blažič glumi toreadora na polovini Partizana, Rebić koji je ušao u igru gubi loptu, ali više nije bitno, sirena svira kraj i to je deseta pobeda našeg tima u nizu.

“Potpuna kontrola”, tako je ovaj meč objasnio naš trener, Dejan Radonјić. Baš tako je i bilo, ili se tako osećalo, da jednostavno ne možemo da izgubimo. Kao da smo igrali tek onoliko koliko nam treba. Odatle valjda i ovakav naslov. Ne, mi nismo hteli da obezvredimo derbi. Mi samo imamo borbu za TOP16 za četiri dana.

Hvala na ovome mladićima borovima: Laziću sa 15 poena bez promašaja, Blažiču, Dženkinsu i Marjanoviću sa po 13. Vilijamsu koji je danas bio nešto slabiji, sa samo 5 asistencija. Svim momcima u crveno – belom dresu.

Vi ste 10 – 0. Vi ste čista desetka.

[youtube id=”DV99J_1RKi8″]

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама