Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – OFK Beograd 2:1 (izveštaj + video)

Autor: CZBG, zvanični sajt fudbalskog kluba

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su poslednji meč u 2014. godini na svom stadionu. Trener Lalatović odlučio se za hrabar potez i na teren poslao vrlo mlad tim uglavnom sastavljen od fudbalera iz omladinske škole.

Stadion: Crvene zvezde
Gledalaca: 9.078
Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)
Strelci: Katai u 2′ i Despotović u 80′ za Crvenu zvezdu, a Duronjić u 72′ za OFK Beograd.

Crvena zvezda: Rajković, Pavićević, Lazić, Jovanović, Antić, Grujić, Ristić, Gavrić, Lazović, Pečnik, Katai.
Rezerve: Trkulja, Stojanović, S. Đorđević, M. Mijailović, Bosančić, Gogić, Despotović.

OFK Beograd: Čupić, Aksentijević, Antonov, Dautović, Vasiljević, Alempijević, Jovanović, Gajić, Andrić, Paločević, Ješić.
Rezerve: Dragojević, Zlatković, Belaković, Cakić, Duronjić, Janković, Belić.


Nasuprot izabranika Zvezdinog stratega takođe se našao mlad tim OFK Beograda koji sa klupe predvodi Đurđević.
Kao i na meču košarkaške Evrolige, i ovoga puta Delije nisu navijale u prvih 25 minuta u znak poštovanja prema tragično preminulom Marku Ivkoviću.

Najtrofejniji srpski klub u vođstvo je došao već u drugom minutu, nakon što je Katai realizovao šansu koja je usledila posle odlične akcije srpskog šampiona po desnoj strani, i asistencije Pečnika koji je na ovoj utakmici, u prvom poluvremenu, bio najistureniji igrač Crvene zvezde.

Tokom prvih 45 minuta Crvena zvezda je diktirala tempo, bila konstantno na polovini rivala, međutim, na odmor se otišlo minimalnom prednošću crveno-belih. Zbog povreda Jovića i Rakića trener Lalatović nije imao na raspolaganju klasičnog napadača, izuzev Đorđa Despotovića koji je susret počeo sa klupe za rezervne igrače. U nastavku meča situacija na terenu se nije značajnije menjala. Crvena zvezda je i dalje kontrolisala dešavanja na sredini terena, ali ozbiljnijih prilika nije bilo. Pokušao je mladi Grujić glavom posle kornera, međutim lopta je završila pored gola. Ipak, uzbuđenja nije nedostajalo u poslednjih 20 minuta. Posle jedne neuspele ofsajd zamke, igrač OFK Beograd Duronjić umakao je defanzivcima crveno-belih i savladao Rajkovića u situaciji jedan na jedan.

Izabranici Nenada Laltovića smogli su snage da se od Marakane za ovu sezonu oproste pobedom i osvajanjem nova tri boda. Prvo je Pečnik promašio zicer u 77 minutu, ali srećom samo koji minut kasnije novu prednost srpskom šampionu doneo je Despotović, upravo nakon asistencije Slovenca. Utrčao je Despotović u prazan prostor, zaobišao golamana romantičara Čupića i postavio konačan rezultat.

Utakmica u kojoj je nastupilo nekoliko Zvezdinih klinaca nije obilovala lepotom, ali ono što je najvažnije jeste da su crveno-beli postigli dva gola i posle dva remija bez golova uspeli da zabeleže trijumf. U poslednjem meču jesenje polusezone, Crvena zvezda gostuje u Lučanima, ekipi Mladosti.

[youtube id=”neLbaxfd2uo”]

Izjava Nenada Lalatovića:

[youtube id=”cI7V26lIWbg”]

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama