Košarka Košarka/Najava utakmica

Za TOP16 i Jagodu

Autor: CZBG, Stefan N.

Crvena zvezda posle nekoliko dana, napokon u Beogradu. Nakon dva vezana putovanja, došlo je vreme i za utakmicu u Areni, protiv litvanske ekipe Neptunas. 7. kolo Evrolige. Možda i odlučujuće bitke za plasman u TOP16 predstoje. Nakon poraza u Litvaniji, i neprijatnog dočeka domaćina (hotel bez grejanja), sigurno je da crveno-beli momci itekako imaju motiva da „zapnu“ protiv tima iz Klaipede.

sp-delije

Na početku Evroligaške kampanje, mnogi su Neptunas precrtali unapred. Danas, danas oni imaju 3-3 skor, pobede nad Kućom Laboral, Zvezdom i Valensijom, kao i produžetak sa Olimpijakosom. Istina, imaju u naredna 4 kola, tri gostovanja, ali su pokazali da nisu „lak zalogaj“, kako se mislilo. Za sada imaju dve utakmice na gostovanjima i oba poraza bila su ubedljiva. Od Galatasaraja su izgubili 94:68, a od Kuće Laboral 88:69. To donekle i pokazuje da su domaćinska ekipa.

neptunas-crvena-zvezda-foto-fibacom-1414084682-583836

Crvena zvezda u ovaj susret ulazi kao favorit. Crvenoj zvezdi u ovoj utakmici vrlo verovtano zavisi i plasman u TOP16. Zato je veoma bitna podrška navijača, i pune „Kombank Arene“. Pobedom, većom od tri razlike crveno-beli su na korak od onoga ispred čega su stali prošle godine – 16 najboljih ekipa u Evropi. Sa druge strane, ne treba stavljati toliko breme na leđa ove mlade ekipe, već pružiti im podršku, da osete što manje pritiska u četvrtak uveče na svom terenu.

O Neptunasu se nakon šest odigranih utakmica, već sve zna. Ekipa koja na domaćem terenu ‘gine’, i koja igra sa velikom dozom energije. Na gostovanjima, drže se neko vreme, a onda usledi pad. Protiv Kuće Laboral je to bila četvrta četvrtina, a protiv Galatasaraja je treća. Crveno-beli su ove sezone poznati po svom „Blitzkrigu“ koji su navijači imali priliku da vide nekoliko puta ove sezone, čak i na gostovanjima (Galatasaraj i Cedevita, treća četvrtina).

neptunas-crvena-zvezda-foto-fibacom-1414084779-583839

Nešto više o samoj igri Neptunasa, i njihovim igračima, možete pročitati OVDE.

Delije na ovom susretu neće navijati, a televizijski prenos biće omogućen na kanalima Sportkluba sa početkom od 19 časova.

Igrajte za Marka!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama