Košarka Košarka/Najava utakmica

Susret evroligaša

Autor: CZBG, Stefan N.

Susret dve evroligaške ekipe u ponedeljak od 20:30 u Zagrebu u drugom je planu nažalost zbog nemilog događaja u Istanbulu. Ipak, crveno beli igrači moraju izaći na teren, iako se po njihovim reakcijama u javnosti vidi da su i oni pogođeni.

Cedevita je novi protivnik izabranika Dejana Radonjića. U Jadranskoj ligi imaju skor 6-2, dok u Evroligi imaju 1-5. Ta jedna pobeda, bila je nad Makabijem u Tel Avivu. U poslednje vreme, povratkom Roko Leni Ukića na teren igraju dosta tobro. Njihov trener Jasmin Repeša, pre svega polaže dosta toga na disciplinu u samoj igri, pre svega u odbrani. Dok u napadu sve počinje od njegove produžene ruke, upravo malopre pomenutog košarkaša Ukića.

czbgtv.com
Repeša i Ukić

Jedna od najagresivnijih ekipa u ligi, što se ogleda po ofanzivnom skoku, pa i brojem prekršaja koji prave. U oba takmičenja u kojima učestvuju, među vodećima su u te dve kategorija. Ofanzivni skok koji forsiraju, može biti dobra stvar za Crvenu zvezdu, ako iskontroliše skok, jer bi onda postojala velika mogućnost za dobro otvaranje tranzicije crveno-bele ekipe.

Uz Ukića, najbitniji igrači su Fran Pilepić i Miro Bilan. Fran Pilepić je nakon sezona u inostranstvu došao u Cedevitu, pre svega radi želje da igra Evroligu. Pokazao se odlično, i kao pravo pojačanje. Jedan je od vodećih strelaca ekipe, i kroz sezonu za sada ima zaista visoke procente šuta, pogotovo u Jadranskoj ligi. Miro Bilan je sa druge strane jedan od najstandardnijih ove sezone u hrvatskoj ekipi. Statistički najbolji igrač Cedevita. Poseduje izuzetnu tehniku na niskom postu i veoma nezgodan je za čuvanje, ako ostvari poziciju ispod samog obruča, gde može da završi sa obe ruke. U Jadranskoj ligi, uz Bobana Marjanovića verovatno i najdominantnija čista petica.

Ostatak startne petorke čine Nemanja Gordić i Mario Delaš. Nemanja Gordić je igrač poznat ljubiteljima košarke sa ovih prostora. Krasi ga izuzetno dobra prodor igra i mogućnost da u odlučujućim momentima uzima bitne šuteve. Ne beži od odgovornosti. Povredom Ukića, preuzeo je dosta toga na sebe. Sada ipak povredom njihovog kapitena, može da deluje iz drugog plana, gde je donekle možda i najopasniji. Mario Delaš je 24-godišnjak, koji nažalost nije dotakao svoj puni potencijal koji su mu predviđali. Bio je veliki talenat hrvatske košarke, ali je negde zapeo. Možda zato što je prerano otišao. Košarkaš je koji uspešno može da odgovori na obe unutrašnje pozicije. Kroz sezonu ima minutažu konstantno oko 20 minuta, i čini se da mu to prija posle nekoliko sezona lutanja.

Najbitniji igrači sa klupe su Luka Babić, Ivan Ramljak i Tomislav Zubčić. Ipak, postoji mogućnost da Luka Babić neće igrati. Ivan Ramljak je jedan od boljih defanzivaca u ovoj ekipi i izraziti fizikalac, koji pokriva poziciju ‘dva’ i ‘tri’. Dok Zubčić ulazi na poziciju krilnog centra i pokušava da širi igru svoje ekipe. Luka Babić je sa druge strane dosta kreativan igrač i pomaže svojim plejmejkerima u organizaciji igre, kao sekundarni plejmejker. Uz njih, tu je još i Ante Delaš, koji praktično može da igra na svim spoljnim pozicijama, i pre svega je dobar defanzivac,

Ostatak rostera čine mladi, talentovani hrvatski košarkaši: Lovro Mazalin (1997), Marko Arapović (1996) i Karlo Žganec (1995).

Za kraj, šta drugo, sem – igrajte za Jagodu! Brat, Delija, Zvezdaš ne sme nikada da se zaboravi! Jagoda, počivaj u miru.

Prenos će biti emitovan na kanalima Sportkluba.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama