Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Radnički 1923 – Crvena zvezda 0:0 (video)

Autor: CZBG, zvanični sajt FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je drugo kolo zaredom odigrala 0:0, i na taj način dodatno otežala svoju poziciju na tabeli. Utakmicu obeležile sudijske greške na štetu Crvene zvezde.

 

Stadion: Čika Dača
Gledalaca: 3000
Sudija: Danilo Grujić (Niš)

Radnički 1923: Trifunović, Terzić, Jašić, Bonsu, Rosić, Kovačević, Bubanja, Vidović, Tiodorović, Arsić, Milovanović.
Rezerve: Kostić, Janković, Stević, Krneta, Rnić, Vusljanin, Minuš.

Crvena zvezda: Rajković, Pavićević, Planić, Lazić, Mijailović, Kovačević, Ristić, Bosančić, Lazović, Pečnik, Rakić.
Rezerve: Trkulja, Antić, Grujić, Katai, Gavrić, Despotović, Jović.

Prvo poluvreme nije donelo mnogo lepih poteza, dodavanja ili šansi. Osim dosta agresivne igre, fudbaleri oba tima nisu pokazali mnogo. Igrači Crvene zvezde su većim delom prvog poluvremena bili dosta nepovezani, a to se posebno odnosi na završnice napada, kada nisu uspevali da odigraju završnic pas. Čini se da su najraspoloženiji za igru bili Ristić, i kapiten na ovoj utakmici, Darko Lazović, ali prva i jedina prava prilika viđena je tek u poslednjem minutu prvog poluvremena. Mihailo Ristić je odlično proigrao Đorđa Rakića koji sa desetak metara šutira iz prve, lopta preskače golmana, ali završava na prečki, čime se nastavio niz Zvezdinih neiskorišćenih prilika, računajući i prethodne utakmice. Domaćin je uglavnom pretio sa distance, a Rajković je u dva navrata intervenisao, bez većih problema.

Ispostavilo se da je šansa Rakića u finišu prvog poluvremena bila samo uvertira za ono što je usledilo u drugom poluvremenu. Zvezda je odlično ušla u nastavak utakmice, i od starta stvorila pritisak na gol. Ipak, jedan od presudnih momenata ove utakmice dogodio se u 52. minutu, kada nije dosuđen očigledan ofsajd igrača Radničkog, da bi nekoliko sekundi kasnije Bogdan Planić faulirao istog igrača, i dobio direktan crveni karton. Ova očigledna nepravda kao da je dala krila našim fudbalerima, koji su od tog trenutka zaigrali odlično, i u potpunosti igrom “slomili” domaćina. “Sevalo” je na sve strane, šanse su se ređale, ali Pečnik u dva navrata i Bosančić nisu uspevali da pogode mrežu. Treba istaći i odlične intervencije golmana Radničkog Trifunovića, ali i reći da je upravo on u 60. minutu faulirao Rakića u kaznenom prostoru, ali je pomoćni sudija ovoga puta podigao zastavicu. Sumnjiv ofsajd, i još jedna sporna situacija.

Činjenica je da Crvena zvezda ima problem sa realizacijom, ali isto tako je, nažalost, činjenica i da nema sreće. U 68. minutu, Katai je “opalio” po lopti sa distance, Trifunović je uspeo da joj promeni smer, i ona ponovo završava na prečki. I Radnički je imao svoje prilike iz kontranapada, što je bilo i očekivano s obzirom da je Crvena zvezda napadala svim raspoloživim snagama. U tim trenucima, odlično je reagovao Predrag Rajković. Trener Nenad Lalatović u nastavku je priliku pružio najpre pomenutom Kataiu, a u finišu utakmice i Joviću i Despotoviću, ali ni ove izmene nisu donele Zvezdi gol, pa je naš tim, drugu utakmicu zaredom, završio rezultatom 0:0.

Treba reći da je utakmica odigrana u dosta mirnoj atmosferi na tribinama. Nakon ubistva našeg navijača u Istanbulu, čini se da je malo kome danas bilo uopšte do fudbala, i takva atmosfera prenela se i na stadion Čika Dača.

[youtube id=”UCiJyCcTmm0&feature=youtu.be”]

Izjave aktera:

[youtube id=”player_embedded&v=VJsr_TbF1aY”] [youtube id=”=player_embedded&v=Y7uhZK97yMU”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама