.

Filijala i dalje ne zna za poraz!

autor: CZBG

U premijernoj utakmici 6. kola Košarkaške lige Srbije odigranoj u petak, ekipa FMP-a iz Železnika zabeležila je novu pobedu u Smederevu protiv istoimene ekipe rezultatom 75:69 (16:13, 22:20, 22:25, 15:11).

Domaći tim je bolje otvorio utakmicu i posle pet minuta igre poveo rezultatom 11:5, ali su gosti iz Železnika odgovorili serijom pogođenih trojki nakon čega su preuzeli vođstvo koje su održavali do samog kraja. Četa Milana Gurovića je u 27. minutu nakon trojke Filipa Čovića imala maksimalnih +12 ali je odmah zatim usledio veliki pad u igri što je iskoristila ekipa Smedereva, pa smo na početku četvrte četvrtine imali rezultatski egal, 60:60. Za nešto više nisu imali snage, Gudurić i Dobrić su pogodili dva šuta van linije 6,75 i ponovo „odlepili“ svoju ekipu na bazbednih +6, što se ispostavilo kao dovoljan kapital u završnici utakmice. Šut za tri poena je bio najjači adut Gurovićeve ekipe, pogodili su čak 13 puta, a prednjačio je Dobrić sa 5 uspešnih pokušaja.

Od Zvezdinih „klinaca“ najbolji su bili Gudurić(18p, 6sk, 4as) i pomenuti Dobrić(19p, 5/7 za 3), dok je solidan učinak zabeležio Lazarević(8p, 8sk). Igrali su još Stojanović, Miladinović i Simanić, dok Đukanović i Ostojić nisu ulazili u igru.

Posle 6 odigranih kola, FMP se nalazi na čeču tabele sa maksimalnim učinkom. Naredna utakmica je na programu u petak 21.11. u Železniku, a rival je kraljevačka Sloga.

fmp

smd

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama